Behandelcentrum chronische pijn van start in Kennemer Gasthuis

Het Kennemer Gasthuis is onlangs gestart met een behandelcentrum voor patiënten met chronische pijn. Patiënten die langer dan 6 maanden pijnklachten hebben kunnen hier terecht na verwijzing door hun huisarts en/of specialist. Het centrum is efficiënt opgezet, heeft een eigen recovery en werkt met gespecialiseerd personeel. Het centrum is gevestigd op locatie noord waar ruime parkeergelegenheid aanwezig is.

Nadat de patiënt een afspraak heeft gemaakt krijgt hij een vragenlijst toegestuurd die hij zelf moet invullen en terugsturen. Tijdens de poliafspraak is deze lijst leidraad voor het gesprek waarin wordt bepaald of er aanvullend onderzoek nodig is en/of een behandelvoorstel.

Behandeling
Pijn kan op verschillende wijzen worden behandeld: de specialist zal dit met de patiënt bespreken. Door logistieke aanpassingen in het traject behoren lange wachttijden tot het verleden. Na de behandeling verblijft de patiënt kortdurend in de recovery van de chronische pijnpoli, dagopname is dus vaak niet meer nodig.

Samenwerking
Het behandelcentrum chronische pijn werkt samen met andere zorgverleners in de regio, Sport- en revalidatiecentrum Kennemerland en verzekeraar Achmea.

Plaats een reactie