Beeldhouwer Kees Verkade haalt groot bedrag op voor WKZ

1
1215

De tentoonstelling van beeldhouwer Kees Verkade afgelopen week gehouden in het kantoor van ABN Amro MeesPierson te Zeist is een groot succes geworden. Van de verkochte werken schenkt Kees Verkade een deel van de opbrengst aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Prof.dr. David van der Zee en Kees Verkade.

Afgelopen zaterdag is er een cheque van 86.400 euro overhandigd aan Prof.dr. David van der Zee, hoogleraar bij het WKZ. Dit geld wordt gebruikt om de creativiteitsruimte van het WKZ compleet te vernieuwen. Zieke kinderen kunnen hier als een echte kunstenaar aan de slag en even hun ziekte vergeten. Het inititiatief is mogelijk gemaakt door Prof.dr. van der Zee en wordt ondersteund door de Stichting Vrienden WKZ.

Kees Verkade
Na zijn opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag boetseert beeldhouwer Kees Verkade (geb.1941) de mens in al zijn facetten, met de nadruk op beweging en emotie.

De thematiek is divers: kinderen in hun spel, clowns en acrobaten, sporters en dansers in uiterste concentratie, moeders die hun kinderen koesteren of geliefden die zich overgeven aan het geluk. Het zijn allemaal momenten van herkenning, in brons gestold.

De kunstwerken van Kees Verkade hebben grote bekendheid verworven op de veilingen van de wereldberoemde huizen: Christie’s en Sotheby’s in Amsterdam.

1 REACTIE