Beeldhorloge uitkomst voor mensen met beperkt tijdsgevoel

Een simpel maar slim idee en een creatieve samenwerking hebben ervoor gezorgd dat het Beeldhorloge op de markt is verschenen. Het Beeldhorloge is een simpel klokje met plaatjes dat aan gebruikers laat zien waar het tijd voor is.

Het eerste exemplaar van het Beeldhorloge is vrijdag 9 maart 2012 in Utrecht uitgereikt in bijzijn van staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS). Die roemde het initiatief: ‘Een bijzondere en creatieve samenwerking heeft geleid tot dit zeer innovatieve Beeldhorloge’.

Vader met slim idee
Ben Bunt kwam tien jaar geleden op het idee van het plaatsjeshorloge. Zijn dochter Nienke – die door een verstandelijke beperking moeite heeft met cijfers – belde hem meerdere malen per dag om te vragen waar het tijd voor was. Dat moest handiger kunnen. Samen met ondernemer Nanko Brattinga ontwikkelde de heer Bunt het Beeldhorloge. De staatssecretaris is enthousiast: ‘dit soort creativiteit en de wil om zélf iets op te lossen, vind ik geweldig’.

Eerste horloge voor Nienke Bunt
Het eerste horloge is afgelopen vrijdag officieel overhandigd aan Nienke Bunt. Door het horloge is het haar nu duidelijk op welk moment ze wat moet doen. Het klokje gaat dan trillen en laat een eenvoudig plaatje zien. Bijvoorbeeld van een boterham: tijd om wat te eten! Het Beeldhorloge geeft Nienke op die manier meer zelfstandigheid.

Meer informatie
http://www.beeldhorloge.nl

Plaats een reactie