Beatrixziekenhuis snel geholpen dankzij Oogziekenhuis Rotterdam

De oogheelkundige afdeling van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem heeft in samenwerking met Het Oogziekenhuis Rotterdam de top van haar wachtlijst voor staar weggewerkt. In een gezamenlijk initiatief zijn op zaterdag 3 november 2012 patiënten van het Beatrixziekenhuis geopereerd in Rotterdam.

Voor de patiënten was door samenwerkingspartner Jeeves een shuttle service van deur tot deur verzorgd: de patiënten werden thuis opgehaald, naar Rotterdam gereden en na de ingreep weer veilig thuis afgezet. Mirjam Lormans, directielid Rivas Zorggroep met aandachtsgebied Beatrixziekenhuis is enthousiast over deze eenmalige actie: “Dankzij deze samenwerking kunnen onze patiënten snel en goed geholpen worden.”

Patiënten Beatrixziekenhuis snel geholpen dankzij samenwerking met Oogziekenhuis RotterdamVlnr: medewerker Beatrixziekenhuis, chauffeur van Jeeves, dhr. W. Korsman.

Reactie patiënten
De patiënten reageerden enthousiast op dit eenmalige aanbod. Het programma voor 3 november 2012 was dan ook snel gevuld. Dhr. W. Korsman uit Werkendam bij zijn aankomst in Het Oogziekenhuis: “Ik maak graag gebruik van het aanbod om vandaag in Het Oogziekenhuis geopereerd te worden. Door deze service is het extra makkelijk gemaakt.” Bij deze actie is extra aandacht besteed aan goede voorlichting en begeleiding van de patiënten. Zo is er o.a. een speciale voorlichtingsfolder gemaakt en werden de patiënten en hun begeleiders gedurende hun busrit naar Rotterdam begeleid door medewerkers van het Beatrixziekenhuis.

Samenwerking
Beide ziekenhuizen werken nauw samen binnen Het Oogzorgnetwerk. In Het Oogzorgnetwerk werken vijftien ziekenhuizen en zorgaanbieders samen aan de optimalisering van de landelijke en regionale oogzorg, zoals de ontwikkeling van oogheelkundige patiënteninformatie, kortere wachttijden en verwijsmogelijkheden tussen huisarts, optometrist en oogarts.

1 gedachte over “Beatrixziekenhuis snel geholpen dankzij Oogziekenhuis Rotterdam”

  1. Ik heb commentaar op de behandeling die uit gevoerd is door Marjan De Wit ,ik heb daar nog steeds een trauma van over gehouden ik ben door haar op een zij spoor gezet i.v.m. discriminatie praktijken wat uit gevoerd is in Ziekenhuis in Leerdam en aan gezien ik het nog steeds niet mee eens ben wil ik toch een goede uit een zetting van haar kant horen , ze heb geen idee wat de gevolgen daarvan is geweest,die klap ben ik nog steeds niet te boven, ik wil dat daar iets aan gedaan word ,eventueel door de directie van Beatrix ziekenhuis in Gorinchem,Marjan de Wit werkt op de 2 de verdieping in het lab .
    Met vriendelijke groet,
    JP van Graafeiland

    Beantwoorden

Plaats een reactie