Beatrixoord Noord-Nederlandprijs van start: publiek nomineert

  0
  680

  Stichting Beatrixoord Noord-Nederland stelt een nieuwe prijs in voor een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan kennis en begrip voor chronische ziek(t)en, revalidatie of tuberculose. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 10.000 euro en wordt tweejaarlijks uitgereikt. Het publiek kan potentiële kandidaten voor de prijs nomineren. De Beatrixoord Noord-Nederlandprijs wordt eind 2010 voor het eerst uitgereikt.

  Genomineerde bijdragen voor de Beatrixoord Noord-Nederlandprijs kunnen bestaan uit wetenschappelijk onderzoek of een boek, maar ook uit een toneelstuk, een film of andere kunstuiting. Ook blijken van grote maatschappelijke inzet kunnen in aanmerking komen voor de prijs. Belangrijke voorwaarde is dat er een duidelijke samenhang met Noord-Nederland moet zijn, omdat daar de oorsprong van Stichting Beatrixoord Noord-Nederland ligt. Bovendien moet de bijdrage voor een breed publiek begrijpelijk en invoelbaar zijn.

  Inzendingen
  Nominaties kunnen tot 1 oktober 2010 ingezonden worden naar: Stichting Beatrixoord Noord-Nederland, Sylviuslaan 6, 9728 NS Groningen.

  Jury Beatrixoord Noord-Nederlandprijs
  De nominaties worden beoordeeld door een jury bestaande uit: (v.l.n.r.) Han Jaarsma, oud-huisarts en voorzitter van de jury, Sippy Tigchelaar, voormalig topschaatster, verbonden aan Omrop Fryslân en hoofdbestuurslid van KNSB, prof. Wim Eisma, emeritus hoogleraar Revalidatie, prof. dr. Jan Minderhoud, emeritus hoogleraar Neurologie en oud-voorzitter KNMG, Hylke Speerstra, schrijver en oud-hoofdredacteur Leeuwarder Courant, en Jacques d’Ancona, theatercriticus/presentator.

  Stichting Beatrixoord Noord-Nederland
  Stichting Beatrixoord Noord-Nederland steunt financieel en organisatorisch projecten en wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot de revalidatie en (re)integratie van mensen met een lichamelijk handicap, een chronische ziekte of tuberculose in Noord-Nederland. De stichting maakt zich hier al meer dan 100 jaar sterk voor. Dat is mogelijk dankzij de bijdragen van donateurs, de opbrengsten uit vermogen, legaten, giften en erfstellingen.

  Vorig artikelStop het domino-effect van diabetes
  Volgend artikelVier doden door griep
  Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 10.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen. Er worden studenten opgeleid tot arts, tandarts of bewegingswetenschapper en artsen opgeleid tot medisch specialist. Patiënten komen in het UMCG voor basiszorg, maar ook voor zeer specialistische diagnostiek, onderzoek of behandeling. De zorg wordt gegeven door de beste dokters en verpleegkundigen. Samen met ondersteunend personeel werken zij dagelijks aan die ene, gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.