Beatrix kindertuin voor kinderen in Beatrix Kinderziekenhuis

Het Universitair Medisch Centrum Groningen opent op woensdag 14 september 2011 om 11.00 uur de Beatrix kindertuin. Deze (speel)tuin is aangelegd met de opbrengst van de kerstactie van afgelopen jaar.

Tijdens deze lichtjesactie konden bezoekers van het UMCG en van de UMCG-website voor 5 euro een lichtje laten branden in de grote kerstboom van het UMCG. De opbrengst van de lichtjesactie 2010, ongeveer 40.000 euro, is geheel besteed aan de aanleg van de Beatrix Kindertuin. Dankzij de vele donateurs was het mogelijk de speeltuin, waarvoor de plannen al klaarlagen, zo snel te realiseren.

Het UMCG probeert kinderen die (soms langdurig) in het ziekenhuis moeten verblijven en kinderen die er regelmatig komen of lang moeten wachten zo veel mogelijk afleiding te bieden. Spelen hoort daar natuurlijk bij. In het ziekenhuis zijn daar al verschillende mogelijkheden toe, maar spelen in de openlucht was tot nu toe niet mogelijk.

De nieuwe Beatrix Kindertuin is geschikt gemaakt voor kinderen met verschillende beperkingen. Zelfs kinderen die in hun bed moeten blijven liggen, kunnen er met bed en al naartoe gebracht worden. De speeltuin ligt pal naast het Beatrix Kinderziekenhuis op het UMCG-terrein.

Plaats een reactie