Bea van Neerden is dè Zorgkanjer in Oost-Nederland

Bea van Neerden is dè Zorgkanjer geworden van Oost-Nederland. “Ze is altijd een luisterend oor, een arm om je schouder en zij staat altijd klaar voor iedereen. Als iemand dit verdiend is zij het!” Aldus haar collega’s. Haar collega’s hebben haar genomineerd voor deze eretitel omdat zij jarenlang heeft klaargestaan voor bewoners en medewerkers. Bea van Neerden is ruim 20 jaar coördinerend begeleider geweest bij InteraktContour in Zwolle en is nu nog enkele uren per week werkzaam als nachtdienstmedewerker. Initiatiefnemer Bakker Bart verwent Bea en haar collega’s nog deze week met taarten van de bakkerij.

Zorgkanjer 2011
De afgelopen weken heeft iedereen die werkzaam is in de zorg- en welzijnssector de gelegenheid gekregen om een collega te nomineren en daarmee in het zonnetje te zetten. Op de website van Bakker Bart bestond de mogelijkheid om deze nominatie kenbaar te maken. De Zorgkanjer prijs is in het leven geroepen ter gelegenheid van de landelijke Open Dag van de Zorg die zaterdag 19 maart wordt gehouden.

Naast Bea van Neerden zijn er nog 15 andere regionale Zorgkanjers en hun collega’s overal in het land in het zonnetje gezet door Bakker Bart in het kader van de Open Dag van de Zorg. Deze Zorgkanjers zijn medewerkers die zich op een speciale manier inzetten of hebben ingezet in zorg en welzijn. Het kan zijn dat hij of zij al jarenlang in de zorg en welzijn werkt, een speciale daad heeft verricht of gewoon een bijzonder leuke collega is. Allemaal redenen om deze personen eens een blijk van waardering te geven.

Open Dag van de Zorg
De landelijke Open Dag van de Zorg wordt deze week voor de elfde maal georganiseerd. In Oost-Nederland openen 84 zorg- en welzijnsinstellingen op meer dan 200 locaties op 19 maart hun deuren voor het publiek. Jong en oud wordt deze dag achter de schermen gegund, zodat ze zelf kunnen ervaren wat er allemaal in de zorg en in welzijn gebeurt. Voor degene die de sector al kent, is het de gelegenheid om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Op www.zorgselect.nl vindt u de deelnemende locaties en openingstijden.