BD PureCoat: chemisch gedefinieerde diervrije voedingsbodems bevorderen celprestaties en fundamenteel celkweekonderzoek

BD Biosciences heeft de lancering van de nieuwe lijn BD PureCoat ™-celkweekvoedingsbodems aangekondigd. BD PureCoat™ verbetert de celprestaties en de reproduceerbaarheid van analyses en is ontwikkeld voor onderzoekers uit de farmaceutische en biotechnologische industrie, en de academische onderzoeksgemeenschap.

‘Tegenwoordig gebruiken onderzoekers uit de biowetenschappen bij onderzoek en analyse ten behoeve van geneesmiddelenontwikkeling steeds vaker primaire cellen, getransfecteerde cellen en stamcellen. Deze kritische cellen vereisen vaak geoptimaliseerde celkweekvoedingsbodems om reproduceerbare en consistente analyseresultaten te verkrijgen’, zegt Pascale Leiser, Regional Business Director, BD Biosciences, Benelux. ‘BD Biosciences wil onderzoekers geavanceerde voedingsbodems bieden die het mogelijk maken deze cellen in zeer goed gedefinieerde en gecontroleerde celkweekomgevingen te gebruiken.’

Bij fundamenteel celkweekonderzoek zoeken wetenschappers naar manieren om celgroei te bevorderen en het serum in cultuurmedia te verminderen of te verwijderen, om zo kosten te besparen en variabiliteit te verminderen. De BD PureCoat-voedingsbodems verbeteren de celhechting, verhogen de proliferatie en verbeteren het vries-dooi-herstel voor diverse primaire, getransfecteerde en getransformeerde cellen in serumarme of serumvrije kweekomstandigheden. Hierdoor kunnen onderzoekers meer cellen in beter gedefinieerde omstandigheden produceren.

Bij celgebaseerde screening ten behoeve van geneesmiddelenontwikkeling kweken wetenschappers vaak getransfecteerde en cryogepreserveerde cellen waarbij de deling is gestopt, voor gebruik in celgebaseerde screeninganalyses. Sterke hechting van deze cellen is van cruciaal belang voor een betrouwbare analyse. De consistentie van celmonolagen staat in direct verband met reproduceerbare analyseresultaten. BD PureCoat-voedingsbodems behouden de integriteit van de celmonolaag en bieden bij celgebaseerde analyses veel betere consistentie dan standaard weefselkweekvoedingsbodems.

De nieuwe PureCoat amine- en carboxylvoedingsbodems maken gebruik van een speciale dunne-laagtechnologie van BD om een uniforme, gefunctionaliseerde voedingsbodem voor celculturen te ontwikkelen.

Over BD
BD is een toonaangevend, internationaal opererend bedrijf voor medische technologie dat medische instrumenten, instrumentatiesystemen en reagentia produceert en verkoopt, en streeft naar het verbeteren van de gezondheid van mensen wereldwijd. BD spitst zich toe op het verbeteren van geneesmiddelentherapie, het verhogen van de kwaliteit en de snelheid van de diagnosestelling van besmettelijke ziekten en het bevorderen van onderzoek en ontwikkeling van nieuwe medicijnen en vaccins. Het bedrijf bestrijdt vele van de meest acute ziekten in de wereld. BD werd opgericht in 1897; het hoofdkantoor is gevestigd in Franklin Lakes, New Jersey (VS), en het bedrijf telt circa 29000 medewerkers in ongeveer 50 landen. BD levert diensten aan gezondheidsinstellingen, onderzoekers uit de biowetenschappen, klinische laboratoria, de industrie en consumenten.

Ga voor meer informatie naar www.bd.com.

Plaats een reactie