BD Microtainer MAP: nieuwe microbuis voor bloedmonsters

BD Diagnostics, een onderdeel van Becton, Dickinson and Company, kondigt vandaag de lancering aan van de BD Microtainer ® MAP Microbuis, die een geautomatiseerde verwerking mogelijk maakt van bloedmonsters met een klein volume.

Dit nieuwe product is ontworpen om de veiligheid, nauwkeurigheid en tijd die nodig is voor bloedafname en testen te verbeteren bij patiënten met moeilijke aderen, zoals kinderen, oncologiepatiënten en ouderen. De nieuwe BD Microtainer ® MAP is de eerste microbuis die volledig compatibel is met de meeste geautomatiseerde hematologie-instrumenten. Hierdoor wordt niet alleen tijd uitgespaard, maar ook de extra kosten die de monsteroverdracht en heretikettering met zich meebrengen.

“Klinische laboratoria streven naar het voorkomen van identificatiefouten met monsters die kunnen leiden tot foutieve diagnoses bij patiënten. Wij zijn blij dat we de BD Microtainer ® MAP kunnen introduceren om dit probleem in de gezondheidszorg aan te pakken”, aldus Tom Polen, President BD Diagnostics – Preanalytical Systems. “BD blijft innoveren om zo de veiligheid van de patiënt en personeel in de gezondheidszorg te verbeteren, maar ook om de efficiëntie van de werkprocessen in het lab te optimaliseren.”

De BD Microtainer ® MAP buis is het eerste afnamesysteem voor kleine volumes dat compatibel is met standaard identificatielabels, zodat het risico op identificatiefouten afneemt. Dit aspect is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van traditionele microbuisjes, die niet compatibel zijn met standaard labels vanwege hun grootte. Dit kan leiden tot gevaarlijke identificatiefouten, met een mogelijke foutieve diagnose en behandeling voor de patiënt tot gevolg.

De preanalytische fase is een belangrijke stap in het diagnostische proces, dat een aanzienlijke weerslag heeft op de gezondheid van de patiënt, de veiligheid van het personeel, en de efficiëntie van de werkprocessen. In het verleden was er meer tijd nodig om testresultaten te krijgen bij bloedafname met kleine volumes. Deze monsters waren namelijk niet compatibel met geautomatiseerde testinstrumenten en brachten een grotere kans op identificatiefouten met zich mee.

Dankzij het innovatieve ontwerp van de BD Microtainer ® MAP buis, kunnen monsters met een volume dat 81 procent kleiner is dan huidige collectiebuisjes, geautomatiseerd worden getest. Dit maakt een snellere verwerking en hogere efficiëntie in het laboratorium mogelijk. Dit is een belangrijke verbetering voor patiënten bij wie het moeilijk is om voldoende bloed af te nemen voor belangrijke diagnostische tests.

Over BD
Becton, Dickinson and Company is een toonaangevend, internationaal opererend bedrijf voor medische technologie dat medische instrumenten, instrumentatiesystemen en reagentia produceert en verkoopt. Het bedrijf streeft naar het verbeteren van de gezondheid van mensen wereldwijd. BD spitst zich toe op het verbeteren van geneesmiddelentoediening, het verhogen van de kwaliteit en de snelheid van de diagnosestelling van besmettelijke ziekten en kankers, en het bevorderen van onderzoek en ontwikkeling van nieuwe medicijnen en vaccins. De inzet van BD is van fundamenteel belang in de bestrijding van ’s werelds meest zorgwekkende ziekten. BD werd opgericht in 1897; het hoofdkantoor is gevestigd in Franklin Lakes, New Jersey (VS), en het bedrijf telt circa 29.000 medewerkers in ongeveer 50 landen. Het bedrijf levert diensten aan gezondheidsinstellingen, onderzoekers uit de biowetenschappen, klinische laboratoria, de farmaceutische industrie en consumenten.

Ga voor meer informatie naar www.bd.com

Plaats een reactie