Bastiaan Ragas ambassadeur voor Natuurmonumenten

Natuurmonumenten presenteert woensdag 14 maart 2012 in de Amsterdamse Hortus Botanicus haar nieuwe ambassadeur.

Nieuw ambassadeur Natuurmonumenten: Bastiaan Ragas

Acteur, zanger en schrijver Bastiaan Ragas laat zijn stem horen als ambassadeur voor de organisatie, die zich al ruim 100 jaar inzet voor de natuur in Nederland.

Ragas, zelf al twintig jaar lid van Natuurmonumenten: ,,We leven met ruim 17 miljoen mensen op een heel klein stukje aarde en over het algemeen hebben we er weinig respect voor. Terwijl die natuur ons zoveel geeft. We kunnen niet zonder! We moeten de natuur beschermen, ook nu het economisch tegen zit. Er wordt maar liefst 72% gekort op het natuurbeleid. Bleker schopt de natuur kapot. En het stoort mij dat je er bijna niemand over hoort. Ik laat mijn stem wel graag luid en duidelijk horen. Daarom ben ik ambassadeur van Natuurmonumenten geworden.”

Uit handen van directeur Natuurmonumenten Teo Wams ontving de kersverse ambassadeur vandaag het eerste exemplaar van Puur Natuur, het nieuwe magazine dat Natuurmonumenten vier keer per jaar naar de 730.000 leden stuurt. Het eerste exemplaar zal op 17 maart 2012 bij de leden op de mat vallen. Ambassadeur Bastiaan Ragas en het magazine Puur Natuur passen bij de nieuwe koers van Natuurmonumenten.

Teo Wams: ,,We strijden voor behoud van de natuur. Dat deden we en dat blijven we doen. We willen mensen alleen duidelijk maken wat de natuur ze geeft. Hoe belangrijk het voor ze is. De natuur fascineert en verwondert, geeft rust en lucht in ons drukke, gehaaste leven. Als mensen zich daar nog meer bewust van worden, zal er meer respect voor zijn. Bastiaan vertolkt deze boodschap met hart en ziel. We hebben ons best gedaan de verwondering voor de natuur ook in ons magazine tot leven te brengen.”

Naast een groot interview met Bastiaan Ragas waarin hij vertelt wat de natuur voor hem betekent en hoe belangrijk Natuurmonumenten voor de natuur is, staat in het eerste nummer van Puur Natuur ook een column van Halina Reijn, komen twitterende boswachters aan het woord en gaat men in op de aanleg van de Marker Wadden met het Droomfonds van de Postcode Loterij. Het blad wordt geïllustreerd met krachtige foto’s, inspirerende verhalen en aansprekende illustraties.

Plaats een reactie