Basisschool kinderen in Utrecht krijgen les in Verbinding

Op donderdag 18 november, de Dag van Verbinding, krijgen bijna 300 kinderen tussen de 10 en 12 jaar op zeven basisscholen in Utrecht les over Verbinding. Deze lessen worden gegeven door 31 medewerkers van het adviesbureau &samhoud uit Utrecht en bestaat uit kringgesprekken, filmpjes en een spel.

“Soortgelijke lessen hebben we al verzorgd in Zuid Afrika en India, maar nog niet in onze thuisstad Utrecht. Het feit dat we hebben gekozen voor 18 november is omdat wij op die dag de Dag van Verbinding organiseren”, aldus Salem Samhoud, oprichter van &samhoud.

Doel van het lesprogramma is om kinderen te laten zien hoe je antwoord kunt geven op de vragen ‘wat wil je?’ en ‘wat kun je?’ en waarom het belangrijk is om dit te weten. Het zijn de twee basisvragen die leiden tot verbinding: met jezelf, met anderen en met de samenleving. Hoe beter je bent verbonden, hoe gelukkiger (en succesvoller) je wordt.

&samhoud verspreidt de boodschap van verbinding op verschillende manieren en doet o.a. wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van verbinding.

De kinderen zullen nadenken over wat ze willen en kunnen, en ook leren hoe ze zich kunnen verbinden met anderen: door interesse te tonen, open te staan en door complimenten en tips te geven.

Scholen
De twee-uur durende les over Verbinding wordt gratis aangeboden en zal worden gegeven op de Joannes XXIII school op Kanaleneiland, de W.G. van der Hulstschool (Locatie De Linge) in Rivierenwijk, de Openbare Basisschool Voordorp, de Paulusschool in Tuindorp, de Openbare Basisschool Jules Verne in Ondiep, de Jenaplanschool in Wittevrouwen en de beide locaties van de Leonardoschool (Leidsche Rijn en Lunetten). Een proefles heeft inmiddels plaatsgevonden bij op de Montessorischool Buiten Wittevrouwen.

Dag van Verbinding

Verbonden mensen zijn gelukkiger en succesvoller. Ze zijn doelgericht en beter in staat hun doelen te realiseren. Verbinding haalt het beste in mensen naar boven. Wanneer bovendien de juiste mensen zich verbinden met elkaar dan kunnen de grootste dromen worden verwezenlijkt, in het privéleven, in werk en in de maatschappij.

Verbinding is een keuze die je als mens zelf maakt. Die keuze wil &samhoud stimuleren. Het bureau heeft onlangs een wedstrijd uitgeschreven waarbij het beste idee om mensen te verbinden wordt ondersteund. Uit meer dan 150 inzendingen zijn de 10 beste ideeën geselecteerd. De afgelopen weken hebben meer dan 10.000 mensen online hun stem uitgebracht op het beste idee. De drie beste ideeën worden beloond met een geldbedrag, respectievelijk 10.000, 5.000 en 2.500 euro. Dat geldbedrag is bestemd om het winnende idee te helpen uitvoeren.

Tijdens de Dag van Verbinding op 18 november maakt &samhoud de wedstrijdwinnaars bekend en worden de prijzen uitgereikt in het Huis van Verbinding aan de Parkstraat.

De blauwe bal van verbinding en het &-teken
Gooi een bal in een groep mensen en er gebeurt iets. Ze zullen elkaar aankijken, iemand zal de bal oppakken en voor je het weet speelt de groep gezamenlijk met de bal. Dat is de start van verbinding! De blauwe bal is daarmee het symbool van verbinding. Op de blauwe bal van verbinding staat het &-teken, het universele verbindingsteken. Inmiddels is hij al uitgereikt aan meer dan 200.000 mensen wereldwijd. Alle kinderen die de les hebben gevolgd krijgen een blauwe bal en een boekje mee naar huis als ‘certificaat’ dat ze de les hebben gevolgd.

Over &samhoud

&samhoud is een gewoon ongewoon adviesbureau dat doorbraken realiseert door het inspireren en verbinden van mensen. Dat doet het voor organisaties, voor de maatschappij en voor individuen. Alle activiteiten dienen het hoger doel van het bureau: Together we build a brighter future.

Het bureau werd in 1989 opgericht door Salem Samhoud en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Spanje. In totaal werken er ongeveer 150 mensen. &samhoud is de nummer 1 Great Place to Work Europe 2010.

Plaats een reactie