Basisschool De Duif uit Diemen wint kleurrijke droomprijs

De Droomprijswinnaar van de Mentos Rainbow campagne 2011 bekend woensdag 21 december 2011 gemaakt en de winnaar is Basisschool De Duif uit Diemen. De droomprijs zijn kleurrijke speeltoestellen voor het schoolplein van de basisschool.

Basisschool De Duif uit Diemen wint kleurrijke droomprijs

De meest kleurrijke inzending kwam uiteindelijk van Marielle van Kempen uit Diemen. Zij had goed nagedacht over haar inzending: “In Diemen-Noord komt een brede school. Er is geld voor een gebouw maar op het schoolplein wordt bezuinigd. Graag wil ik dat de kinderen kunnen spelen op een goed sportveldje of met leuke, kleurrijke toestellen. Bewegen is gezond en een kind moet kunnen spelen!”

Om het nieuwe product, Mentos Rainbow, onder de aandacht te brengen, heeft Mentos een campagne bedacht met de vraag: “Wat wil jij winnen aan het einde van de Mentos Rainbow?”. Hierbij kon men zijn of haar ultieme droomprijs insturen en kans maken op hun eigen droomprijs. En daar is massaal gevolg aan gegeven met meer dan 14.000 inzendingen.

De inzending van de winnares scoorde tijdens de beoordelingsronde hoog op de aspecten: kleurrijk, fun, sociaal en maatschappelijk verantwoord. Waarden die goed bij Mentos aansluiten. Volgens de jury is de inzending een voorbeeld van een maatschappelijk initiatief dat beweging bij kinderen stimuleert. “Het was een intense en leuke zoektocht, maar we vonden uiteindelijk iets bijzonders, waar we niet één persoon, maar honderden kinderen blij mee kunnen maken!” zegt Diana van Staalduijnen, Product Manager Mentos.