Bas van de Goor Foundation ontvangt CBF-Keur

De Bas van de Goor Foundation heeft het CBF-Keur voor goede doelen ontvangen. Hiermee voldoet de Foundation van oud-topvolleyballer Bas van de Goor aan de strenge eisen van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Het CBF is een onafhankelijke stichting die toezicht houdt op het inzamelen van geld voor goede doelen. Het CBF stelt eisen aan het bestuur en beleid van een instelling, hoe ze geld binnenkrijgen, hoe ze het besteden en hoe ze daar verslag over uitbrengen. Voor een fondsenwervende organisatie zoals de Bas van de Goor Foundation is transparantie over de bestedingen van cruciaal belang om zodoende nieuwe sponsorgelden zowel vanuit het bedrijfsleven als van privépersonen te verkrijgen.

Mijlpaal voor de Foundation

Bas van de Goor: “Het behalen van het CBF-Keur is een mijlpaal voor ons. Wij organiseren tal van activiteiten om onze missie te bereiken. Activiteiten zoals sportclinics voor jongeren, de Atlas Diabetes Challenge in september en ons voorlichtingswerk rond sport en diabetes vereisen de nodige financiering. Dit keurmerk kan net dat laatste zetje zijn voor bedrijven en donateurs om onze stichting financieel te ondersteunen.”

Over de Bas van de Goor Foundation

De Bas van de Goor Foundation is opgericht door oud-topvolleyballer Bas van de Goor, die tijdens zijn actieve sportcarrière zelf diabetes 1 kreeg en de voordelen van sport en bewegen op zijn diabetes ondervond. De foundation heeft dan ook als missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport. De Bas van de Goor Foundation organiseert sinds 2006 sportactiviteiten in de vorm van bijvoorbeeld clinics, sportdagen, sportkampen en challenges voor mensen met diabetes. Door verschillende middelen in te zetten zoals de website, presentaties en optredens in de media wil de foundation mensen met diabetes bewust maken van het belang en het positieve effect van sport in hun dagelijks leven. De Bas van de Goor Foundation heeft inmiddels twaalf ambassadeurs die allemaal hun persoonlijke verhaal inzetten om samen de missie van de foundation te verwezenlijken. Opvallende sportactiviteiten van de Bas van de Goor Foundation zijn onder andere de Kilimanjaro Challenge 2008 en voor 2010 de Atlas Diabetes Challenge. Voor meer informatie: www.bvdgf.org.

Plaats een reactie