Bart Berden nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Nederlands Huisartsen Genootschap

0
763

Op 1 december 2011 is prof. dr. H.J.J.M. (Bart) Berden door de Algemene Ledenvergadering van het NHG benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Per 1 januari 2012 volgt hij de na 8 jaar statutair aftredend voorzitter drs. Elmer Mulder op.

Momenteel is Bart Berden bestuurder van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar ‘Organisation Development in Hospital Care’ aan de TiasNimbas Business School van de Universiteit van Tilburg. Ook vervult hij een aantal andere toezichthoudende functies in de zorg.

Voor Bart Berden staat vast dat het belang van goede huisartsenzorg de komende jaren alleen maar zal toenemen. “Want de huisarts speelt een belangrijke rol bij het behouden en verbeteren van de zorgkwaliteit en het bieden van efficiëntere zorg. Het NHG levert daarvoor een solide fundament. Ik zie het als een uitdaging om samen met de overige vier leden van de Raad van Toezicht het beleid en de resultaten van het NHG te toetsen”.

Professor Berden rondde in 1986 zijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Nijmegen af. Na zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, promoveerde hij in 1993 cum laude aan de Universiteit Utrecht. Daarna was hij onder meer manager van diverse projecten in de gezondheidszorg, adjunct-directeur van het Nederlands Huisartsen Genootschap, directeur Medische Zaken van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud te Nijmegen, en bestuurder van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.