Bang voor de tandarts?

0
861

Tandarts-Parodontoloog Tijl van den Berg introduceert een nieuwe behandelmethode voor angstige tandheelkundige patiënten. De behandeling heet intraveneuze sedatie waarbij rustgevende middelen worden toegediend door de tandarts tijdens de tandheelkundige behandeling. De behandeling is zeer veilig en patiënten zijn enorm enthousiast over de volledige afwezigheid van angst en pijn zonder totale narcose.

Tandarts introduceert nieuw alternatief voor de narcose

Van den Berg heeft ervaring opgedaan met deze vorm angstreductie tijdens zijn driejarig verblijf in Nieuw-Zeeland. Hij heeft de techniek verder geperfectioneerd waardoor ook een behandeling van een aantal uur zeer voorspelbaar uit te voeren is. Patiënten kunnen na de behandeling onder begeleiding direct naar huis en geloven vaak niet dat de behandeling al is uitgevoerd.

Collega tandartsen en ook anesthesiologen zien in de behandelmethode een zeer goed alternatief voor de volledige narcose. De anesthesiologen waaraan een tekort is, kunnen zich hierdoor weer gaan richten op meer serieuze categorie patiënten .

Meer informatie: Precare Mondzorg