Banen in het buitenland op de Emigratiebeurs

De 16e EmigratieBeurs op 11 en 12 februari 2012 in de Expo Houten/Utrecht weet zich nu al verzekerd van een record. Dit jaar biedt de beurs 1,3 miljoen direct beschikbare banen voor de 11.000 bezoekers. Meer dan 100 landen bieden per regio concrete banen aan. Deskundigen uit de verschillende landen adviseren vrijblijvend in 150 stands en 80 presentaties en workshops.

Je CV meenemen loont voor banen in bijvoorbeeld Zweden (Volvo, ABB, mijnbouw, transport, techniek, gezondheidszorg en ICT), Australië (huisartsen en verplegend personeel), New Zealand (ingenieurs voor de opbouw van Christchurch) en Frankrijk (gezondheidszorg en recreatie).

Van Canada tot Ecuador, van Hongarije tot Cura(cc)ao, van Peru tot Uruguay. De EmigratieBeurs biedt een wereld aan kansen en is hét trefpunt voor emigranten, expats, studenten, ondernemers, werkzoekenden en andere landverhuizers. Voor mensen die belangstelling hebben in wonen, werken, scholing/stage en ondernemen in het buitenland is de EmigratieBeurs hét startpunt.

Dagelijks verhuizen 364 Nederlanders naar het buitenland
Belangstelling om te emigreren neemt met 10% toe. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat dagelijks 364 inwoners van Nederland naar het buitenland verhuizen. In 2011vertrokken 133 duizend personen naar het buitenland, 12 duizend meer dan in 2010. Na een sterke daling vanaf 2007 steeg het aantal emigranten de afgelopen twee jaar weer.

Onderzoek van het NIDI (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) toont aan dat avontuur, rust, ruimte, natuur en veiligheid als belangrijke redenen om te emigreren worden genoemd. Emigranten storen zich in steeds hogere mate aan bevolkingsdichtheid, files, kosten voor levensonderhoud, criminaliteit en de maatschappelijke problemen rondom de multiculturele samenleving.

Opening
Met reden opent Mw E. Arp, Zweedse Head of International Affairs at the Public Employment Service, de beurs officieel om 10.00 op zaterdag 11 februari 2012. Zweden neemt dit jaar met liefst 120 Zweedse gemeenten deel aan de beurs. Als gevolg van de vergrijzing heeft de Zweedse arbeidsmarkt groeiend behoefte aan geschoolde immigranten. Zweden is specifiek op zoek naar geschoold personeel voor ICT, Gezondheidszorg, Mijnbouw, Industrie en Transport.

Meer informatie
www.emigratiebeurs.nl
– CBS: Immi- en emigratie in 2011 naar nieuwe recordhoogte

Plaats een reactie