BAMPA toiletpapier gemaakt van bamboe, beter voor het milieu

Dankzij de nieuwste technologieën is het gelukt om van bamboepulp kwalitatief premium toiletpapier te maken. BAMPA is net zo sterk en zacht als normaal toiletpapier, het is gemaakt van bamboe en andere organische vezels, zoals (suiker)riet en katoenvezelresten, maar vele malen duurzamer omdat boomkap wordt voorkomen. Toiletpapier gemaakt van bamboe is al een groot succes in Amerika, Azië en Australië. Nederland heeft de primeur in Europa.

De grondstoffen en productieproces van BAMPA
Normaal toiletpapier wordt gemaakt van houtpulp, afkomstig van gekapte bomen. Iedere dag kost dit de natuur 27.000 bomen. Dankzij langdurig onderzoek en de nieuwste technologieën is het mogelijk om van bamboe – een grassoort dat tot 500 keer sneller groeit dan bomen – toiletpapier te maken.

Bamboe is ook het belangrijkste voedsel van de reuzenpanda, maar de grondstof gebruikt voor BAMPA premium toiletpapier komt niet uit het leefgebied waar reuzenpanda’s leven.

BAMPA is het eerste duurzame toiletpapier waarbij gebruik is gemaakt van pulp uit bamboe en andere organische vezels. Door het gebruik van deze duurzame grondstoffen is BAMPA 100% boomvrij, en daarnaast sterk met een goed absorptievermogen. BAMPA premium toiletpapier voelt net zo soepel en zacht aan als ander premium toiletpapier.

Ook tijdens het productieproces van het BAMPA assortiment staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo wordt het water hergebruikt en wordt voor het genereren van energie biobrandstof gebruikt. Om mooi wit toiletpapier te krijgen, wordt er chloorvrij gebleekt. Dit is de meest milieuvriendelijke bleekmethode.

Reuzenpanda
Green Trade Company heeft een echte reuzenpanda geadopteerd, genaamd BAMPA, als symbool voor een groene en duurzame toekomst voor mens en dier. Door aankoop van BAMPA producten draagt de consument bij aan een beter milieu en wordt het fokprogramma van de Reuzenpanda Organisatie in China gesteund.