Bamboebrug op de campus UMC St Radboud

Deze week verrijst er op het gazon ten noorden van Huize Heyendael, parallel aan de Sint Annastraat, een nieuwe brug in Nijmegen. De bamboebrug wordt versierd met duizenden ballonnen. Bouwers van de brug zijn de studenten van de opleiding Biomedische Wetenschappen van het UMC St Radboud. Het Radboud viert deze week het zilveren jubileum van deze opleiding. De bouw van de bamboebrug maakt deel uit van een uitgebreid feestprogramma ter viering van het jubileum. Bruggen slaan
Dat je bij het UMC St Radboud naast geneeskunde en tandheelkunde ook biomedische wetenschappen kunt studeren, is niet algemeen bekend. Toch bestaat deze opleiding in 2009 al weer 25 jaar. Biomedische wetenschappen (BMW) vervult de maatschappelijke behoefte aan professionals die medisch deskundig zijn, zonder zelf arts te zijn. De studie richt zich op de processen die zich in gezonde en zieke mensen afspelen. Nijmeegse BMW-ers zijn vooral georiënteerd op de mens, de volksgezondheid en de kwaliteit van de gezondheidszorg en ze hebben daarmee een onderscheidend profiel. Ze slaan bruggen tussen het medisch-wetenschappelijk onderzoek en de praktijk van de gezondheidszorg. Daarom is de brug gekozen als symbool voor de jarige opleiding.

Ballonnen opblazen
Studenten van de opleiding biomedische wetenschappen hebben een opmerkelijke stunt voorbereid, die deze week ten uitvoer wordt gebracht. Ze bouwen een bamboe kopie van de Nijmeegse Waalbrug op het gazon naast Huize Heyendael, in de noordwest hoek van de campus van de Radboud Universiteit en het UMC St Radboud. De brug wordt ongeveer vijftien meter lang. Hij is aanstaande donderdag gereed en wordt die dag versierd met een paar duizend ballonnen. Iedereen is welkom om een ballonnetje mee te blazen.
De brug zal twee dagen blijven staan en wordt op zaterdag weer afgebroken.

Plaats een reactie