Bakfietsentest 2013, de winnaars

Er komen steeds meer bakfietsmodellen op de markt. Daarom onderwierp TestKees van de Fietsersbond deze zomer, samen met ouders en kinderen, negen bakfietsen aan een uitgebreide gebruikerstest. Vier daarvan hebben een elektrische hulpmotor.

bakfiets.nl

Bakfiets.nl, ook handig met hakken
Bakfietsen zien er groot en lomp uit, maar alle geteste bakfietsen rijden vrijwel net zo lekker als gewone fietsen. Bakfiets.nl is de winnaar van de grote bakfietsentest. TestKees en de ouders konden eigenlijk geen minpunten ontdekken. Ze zagen wel een groot pluspunt: een gebruiksvriendelijke standaard die – belangrijk voor moeders – ook op schoenen met hakken goed te bedienen is. Tijdens de testdag bleek dat ouders het meest worstelen met het op de standaard zetten van een bakfiets. “Bakfiets.nl heeft goed naar zijn klanten geluisterd en een brede standaard ontwikkeld waar de ouders enthousiast over zijn”, zegt TestKees. “Deze bakfiets is inmiddels een classic”.

Urban Arrow, Wit met kap

Urban Arrow, ouders willen duwtje
Het jonge merk Urban Arrow is volgens de ouders en TestKees de beste bakfiets met trapondersteuning. De bakfiets heeft een laag gewicht en is daardoor goed handelbaar. Hellingen zijn met deze fiets geen probleem meer. Ook de standaard viel bij de ouders in de smaak. Ouders zijn dol op trapondersteuning. Een derde tot de helft van alle nieuwe bakfietsen heeft trapondersteuning.

Bakfiets is exportsucces
De bakfiets is een waar exportsucces. De winnaars van de test – Bakfiets.nl en Urban Arrow – verkopen het grootste deel van hun productie inmiddels over de grens. “Het is het jongste Nederlandse woord dat de wereld over gaat. Zelfs Amerikanen en Duitsers hebben het over een bakfiets”, zegt Jan Rijkeboer van Bakfiets.nl.

Meer informatie
www.fietsersbond.nl/testkees
www.vogelvrijefietser.nl/e-bakfiets
www.vogelvrijefietser.nl/exportsucces

Plaats een reactie