BABY born® zet zich in voor campagne tegen kindersterfte

BABY born®, bekend van de geliefde poppenlijn voor meisjes, presenteert een speciale lijn; de BABY born® ‘Save the Children’ poppenlijn. Deze bijzondere collectie bestaat uit poppen van uiteenlopende nationaliteiten. Met deze poppenlijn steunt het populaire merk de campagne ‘Stop Kindersterfte’ van Save the Children en schenkt 10% van de winst aan dit goede doel.

Wereldwijd overlijden jaarlijks 8,8 miljoen kinderen en pasgeboren baby’s. Velen sterven onnodig aan ziektes die gemakkelijk te behandelen of te voorkomen zijn, zoals diarree en ondervoeding. Save de Children zet zich in voor deze kinderen en is daarom op 5 maart jl. de campagne, ‘Stop Kindersterfte’ gestart. Met deze campagne wil de kinderrechtenorganisatie aandacht vragen voor kindersterfte en daarmee geld inzamelen om dit enorme sterftecijfer te verlagen. Ook BABY born® geeft deze kinderen graag een kans op leven en schenkt daarom 10% van de winst van de poppenlijn aan Save the Children. Het ingezamelde geld wordt o.a. besteed aan de behandeling van zieke kinderen en wordt daarnaast gebruikt om voorlichting te geven aan zwangere vrouwen met als doel kindersterfte voorkomen. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst gebruikt voor het verbeteren van de kwaliteit van de producten en diensten die Save the Children levert in Mozambique.

Save the Children poppenlijn

De poppen in de nieuwe collectie kunnen zowel drinken als plassen, flesje en speen zijn inbegrepen. Het bijzondere is dat de poppen uit verschillende continenten komen, zo is er een Europese pop, een Latijns-Amerikaanse pop, een Afrikaanse en een Aziatische pop. De schattige verschijningen hebben niet alleen elk een andere huidskleur, ook op het gebied van kleding en haardracht is er veel variatie zichtbaar, dit alles zonder terug te vallen in stereotypen. Met deze benadering wil BABY born® duidelijk maken geen onderscheid te maken tussen kinderen met verschillende achtergronden. Een kind moet kind kunnen zijn, waar ook ter wereld. Zapf Creation, het moederbedrijf van BABY born®, stelt geen grenzen aan de fantasie van kleine meisjes. Dit wordt ook benadrukt middels de slogan die zij gebruiken; “Setting free a child’s imagination”.

Prijsvragen

Om de actie gedurende de gehele looptijd kracht bij te zetten, zal BABY born® een aantal exemplaren uit de nieuwe poppenlijn verloten door middel van prijsvragen. Zo is er inmiddels een sms actie opgezet in samenwerking met EDG. Zowel Ezeltje Prik als Prima KO zullen in elke editie informatie verstrekken over het onderwerp en de lezers oproepen te sms’en, waarmee men tevens kans maakt op mooie poppen uit de nieuwe lijn. Deze actie loopt tot en met 19 oktober 2010.

Plaats een reactie