Avondwandeling door de Botanische Tuinen in Utrecht

Ieder jaar organiseren de Utrechtse Botanische Tuinen een aantal speciale avondopenstellingen. De eerste van dit jaar vindt plaats op dinsdag 5 juni 2012. U bent van harte welkom om zelf een rondje te maken door de Tuinen, maar u kunt ook meegaan met een rondleiding door Gerard van Buiten, de hortulanus van de Tuinen. Deze rondleiding start om 19.00 uur.

Wat is eigenlijk een hortulanus? Het is de officiële, mooi klinkende benaming van degene die gaat over het (technische) beheer van een botanische tuin. Uiteraard is hierbij kennis van planten een eerste vereiste. Onze eigen hortulanus is hierop zeker geen uitzondering: hij weet van de (zonne)hoed en de rand(jesbloem).

En dan hebben we het nog niet over de Rotstuin! De Rotstuin van de Botanische Tuinen Utrecht is de grootste van West-Europa, compleet met beekjes, een waterval, kloven en een puinhelling. De Rotstuin is bovendien de specialiteit van Gerard. Als een ware klipgeit, maar dan eentje mét uitgebreide plantenkennis, leidt hij u rond door zijn domein.

De Tuinen zijn bij avond zo mogelijk nog sfeervoller dan overdag. Het avondlicht geeft de bloemen een prachtige, zachte kleur. Bovendien geuren veel planten juist ’s avonds extra sterk om bestuivende nachtvlinders te lokken. Hopelijk weten wij ook u te lokken op deze bijzondere tuinopenstelling.

Praktisch
De avondopenstelling is op dinsdag 5 juni. De Tuinen zijn op die dag doorlopend geopend van 10.00 tot 21.30 uur. Bij de rondleiding van 19.00 uur kunnen maximaal 25 personen mee, dit in verband met de beperkte ruimte op de Rotstuinpaadjes. Bij meer belangstelling wordt een tweede rondleiding gehouden om 20.30 uur, eveneens met een maximum van 25 personen.

Meer informatie
De Botanische Tuinen op Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. De toegangsprijzen bedragen € 6,50 voor volwassenen, € 5,- voor 65+ en € 2,- voor houders van een U-pas. Voor kinderen t/m 12 jaar en houders van een Museumkaart is entree gratis. De Tuinen zijn bereikbaar met stadsvervoer lijn 11 en 12.

Website: http://www.uu.nl/botanischetuinen
Twitter: http://www.twitter.com/UUBotu
Facebook: http://www.facebook.com/BotanischetuinenUU

Plaats een reactie