Avond van de allergie in het WZA

Op donderdag 24 maart organiseert de Maatschap KNO van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen de ‘Avond van de allergie’. De avond (start 19.00 uur) is bedoeld voor belangstellenden en personen die kampen met klachten van een inhalatieallergie.

Hoewel absolute cijfers ontbreken, heeft naar schatting 15 tot 30 procent van de Nederlanders een pollenallergie. Deze klachten kunnen een behoorlijke impact hebben op iemands leven. Het aantal mensen met een pollenallergie lijkt volgens deskundigen alleen maar groter te worden als gevolg van klimaatverandering en levensstijlveranderingen. Allergie kan zich al op jonge leeftijd uiten en zich op latere leeftijd verder ontplooien tot een allergische rhinitis (hooikoorts), astma of eczeem. Ook op latere leeftijd (50+) kan allergie zich voordoen. Met de juiste diagnose en behandeling én enige voorzorgsmaatregelen kan de kwaliteit van het leven van patiënten vaak met sprongen vooruit gaan.

Test
Wat is hooikoorts precies? Hoe wordt de diagnose gesteld? Hoe wordt het behandeld? Allemaal vragen die aan bod komen tijdens deze interessante avond. Bovendien kunnen aanwezigen zich middels een kleine test vergewissen of zij zelf allergisch zijn. Hierbij is het wel belangrijk dat deelnemers het gebruik van een eventueel antiallergisch middel (antihistaminicum) één dag tevoren staken i.v.m. de betrouwbaarheid van de test.

Opgeven
De Avond van de allergie wordt gehouden in de vergaderzalen van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Europaweg-Zuid 1. De bijeenkomst start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. Belangstellenden kunnen zich opgeven via de website van het WZA.

Plaats een reactie