Autisme bij vrouwen

Eind juni 2011 verschijnt bij Uitgeverij Kok ‘Niet ongevoelig‘, geschreven door Henny Struik. Het is voor het eerst dat in Nederland een boek over autisme bij vrouwen verschijnt. Henny Struik vertelt niet alleen haar eigen verhaal, maar laat bovendien nog 60 andere vrouwen aan het woord.

Henny Struik steekt met Niet ongevoelig vrouwen met onzichtbaar probleem een hart onder de riem

Meer dan 20%
Over het algemeen gaat men ervan uit dat maximaal 20% van de mensen met een gediagnosticeerde autismestoornis van het vrouwelijk geslacht is. Dat dit percentage waarschijnlijk hoger ligt, kwam naar voren in de gesprekken die Henny Struik voor dit boek voerde met 60 vrouwen. Deskundigen bevestigen deze aanname.

Zij noemen het boek ‘een aanrader voor vrouwen met autisme die hierin veel (h)erkenning en informatie kunnen vinden. Daarnaast bevelen wij het onze collega’s in de hulpverlening van harte aan, zodat de kennis over autisme bij vrouwen verspreid en vergroot wordt, en deze vrouwen meer passende hulp kunnen vinden.’

Voor het eerst
Het is voor het eerst dat in Nederland een boek verschijnt over dit onderwerp en waar zoveel vrouwen aan hebben meegewerkt. Henny Struik kwam zelf pas op latere leeftijd tot de ontdekking dat zij, haar man en haar kind een vorm van autisme hebben. Zij vertelt hierover in een interview dat Psychologie Magazine met haar had in het kader van een artikel over late diagnoses.

Boekpresentatie
Op 25 juni 2011 wordt het boek om 15.00 uur gepresenteerd bij Plantage Boekhandel Vermeer in Emmen.

Boekgegevens
Titel: Niet ongevoelig – Vrouwen met autisme
Auteur: Henny Struik
ISBN 978 90 435 1904 5
Prijs: € 17,50

Recensie
Josefiena van der Scheer, ‘Ik was best wel geschokt dat er zo veel vrouwen zijn met autisme!

Plaats een reactie