Atrium MC neemt nieuw OK-complex in gebruik

0
657

Atrium Medisch Centrum Parkstad neemt maandag 5 juli het nieuwe OK-complex in gebruik. De aanbouw heeft onder andere acht moderne operatiekamers, een holding (ruimte waar eerste voorbereidingen op de operatie getroffen worden) en een uitslaapkamer die aan alle veiligheid- en hygiëne-eisen voldoen. De bouw van het complex op het binnenterrein van Atrium Heerlen heeft 16 weken in beslag genomen en in totaal 17 miljoen euro gekost.

Met de ingebruikneming van het OK-complex komt een einde aan een voor veel patiënten van Atrium MC hinderlijke periode. De operatie van meer dan 230 patiënten werd in de afgelopen 4,5 maand uitgesteld. Een aantal patiënten kon in Orbis MC geopereerd worden. Enkelen werden doorverwezen naar andere ziekenhuizen in de regio; de meeste kregen te horen dat hun operatie later zou plaatsvinden.

Niet alle patiënten van wie de operatie is uitgesteld kunnen direct na 5 juli geholpen worden, daar is langere tijd voor nodig. Atrium MC verwacht voor 1 oktober 2010 alle uitgestelde operaties te hebben uitgevoerd. Het zal nog tot eind van dit jaar duren voordat ook de opgelopen wachtlijsten voor bepaalde operaties (zoals vervanging van heup- en kniegewrichten) zijn genormaliseerd.

Van 1 tot en met 4 juli verhuizen de huidige OK’s van het complex Heerlen naar het nieuwe complex. Op vrijdag 2 juli worden in verband met de verhuizing geen operaties gedaan. Twee OK’s blijven tijdens de verhuizing in gebruik voor noodgevallen, plus een OK voor eventuele MRSA-patiënten.

Op 5 juli om 9.00 worden de eerste acht patiënten in het nieuwe complex geopereerd.