Aswolk treft ook Zonnebloemvakantie

De stremming van het Europese luchtverkeer door de IJslandse aswolk treft ook 14 zieke en gehandicapte vakantiegangers van de Zonnebloem. Samen met 8 vrijwilligers zouden zij zondag vanaf Rotterdam Airport naar het Spaanse Allicante vliegen voor een achtdaagse strandvakantie in Benidorm. De sluiting van het Europese luchtruim gooit echter roet in het eten. Extra vervelend, omdat de alternatieven voor de van hulp afhankelijke reizigers niet voor het oprapen liggen.

De Zonnebloem heeft al wel toegezegd de volledige reissom terug te betalen. De vrijwilligersorganisatie gaat er vanuit dat ze op 25 april en op 2 en 9 mei wel gewoon met fysiek beperkte reizigers naar Spanje kan vliegen.

Sociaal netwerk
Elk jaar gaan ruim 8.000 (zwaar) hulpbehoevende mensen met de Zonnebloem op vakantie. Zo’n 3.000 vakantiegangers genieten jaarlijks van een reis met het eigen vakantieschip Ms de Zonnebloem. Ook nemen 5.000 reizigers deel aan één van de bus- vlieg en watersportvakanties. Naast vakanties biedt de Zonnebloem via huisbezoek en dagjes uit een sociaal netwerk aan zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen. De meer dan 40.000 vrijwilligers zijn georganiseerd in ongeveer 1.400 afdelingen. Jaarlijks leggen zij 1,3 miljoen huisbezoeken af aan 71.000 zieken en gehandicapten. Daarnaast maken meer dan 142.000 zieken en gehandicapten jaarlijks gebruik van het gedifferentieerde activiteitenpakket van de Zonnebloem.

Plaats een reactie