ASICS Running LAB in Amsterdam

Deze “ultimate performance store” is meer dan een winkel en biedt hardlopers een aantal exclusieve diensten. Het is de eerste store in Europa die beschikt over het ASICS Running LAB concept, ontwikkeld in het ASICS Institute of Sport Science in Kobe, Japan.

Dit concept, dat tot nu toe alleen gebruikt werd voor professionele atleten, is nu voor het eerst beschikbaar voor alle sporters. Begin maart opent de “ASICS Flagship Store Amsterdam” alle winkelonderdelen. Olympisch marathon kampioene Constantina Dita kreeg alvast een exclusieve rondleiding.

Sinds december is het winkelgedeelte en het FOOT ID van de store al geopend. Vanaf maart zullen ook het Running LAB en de Running Club beschikbaar zijn en is de ASICS Flagship Store dus volledig geopend.

Deze unieke winkel, aan de Stadhouderskade, ligt niet toevallig naast het hardloopcentrum van de stad; het Vondelpark. Behalve de volledige hardloopcollectie en een selectie van andere performance categorieën, heeft deze 600m2 store de meest geavanceerde systemen voor biomechanische- en hardloopanalyses. Het biedt hardlopers verschillende exclusieve faciliteiten; een Running LAB, FOOT ID en de Running Club.

Running LAB
In het ultramoderne ASICS Running LAB worden verschillende uitgebreide metingen uitgevoerd die bepalend zijn voor het persoonlijke loopvermogen. Daarbij wordt rekening gehouden met de lichaamsbouw (voetvorm, beenstand), hardlooptechniek, spierkracht en het uithoudingsvermogen (aerobische fitheid). Op basis van alle meetresultaten wordt een advies op maat gegeven waarmee het loopvermogen kan worden verbeterd.

FOOT ID
Het ASICS FOOT ID is een hightech systeem dat statische en dynamische metingen combineert en op basis daarvan de meest geschikte schoen adviseert, geheel passend bij het persoonlijke biomechanische profiel van de betreffende consument.

Running Club
Om hardlopers nog meer te ondersteunen is er de ASICS Running Club, die sporters exclusieve faciliteiten (douches, lockers, handdoekenservice) en Running Clinics biedt.

Interieur
De winkel draagt de ‘sound mind, sound body’ filosofie van ASICS uit. Het interieur is een spectaculair concept op zich en versterkt de bijzondere winkelervaring.

Het FOOT ID en Running LAB zijn gevestigd in een twee verdiepingen hoge constructie in het midden van de winkel. In lijn met het ASICS DNA, vormt dit futuristische, metalen en glazen bouwwerk het technologische hart van de ASICS performance store.

Plaats een reactie