Artsen zonder Grenzen gaat vanaf maandag 17 januari 2011 ook via social media de noodzaak van noodhulp onder de aandacht brengen. De medische noodhulporganisatie vraagt mensen in Nederland hun profielpagina op Facebook, Twitter en/of Linkedin voor 1 dag te doneren. Artsen zonder Grenzen neemt hun pagina 1 dag over en verspreidt nieuws, foto’s en videobeelden uit de landen waar zij hulp geeft. Via een korte televisiecommercial, bannering op websites en mobilisatie van de eigen online achterban wordt gewezen op deze campagne. Mensen kunnen hun profielen doneren via www.artsenzondergrenzen.nl.
Mensen die meedoen en voor 1 dag hun profiel doneren krijgen een aangepaste profielfoto en Artsen zonder Grenzen verspreidt maximaal 5 tot 7 berichten via hun pagina op Facebook, Twitter en/of LinkedIn. Daarmee wordt hun profiel voor 1 dag een platform om de noodzaak van noodhulp onder de aandacht te brengen met nieuws en verhalen die niet altijd het grote nieuws halen. Fieke den Boer, online manager van Artsen zonder Grenzen, is erg enthousiast over het idee: ‘Veel mensen vinden ons werk belangrijk en willen graag meer doen dan alleen geld geven. Dit is een erg laagdrempelige en eigentijdse manier om te laten zien dat je betrokken bent bij het werk van Artsen zonder Grenzen.’ De campagne loopt 6 weken, van 17 januari tot en met 28 februari. De tv-commercial is 4 weken te zien, vanaf 17 januari en ook te zien via YouTube: www.youtube.com/artsenzondergrenzen
Bovendien wil Artsen zonder Grenzen met de campagne de verschillende online kanalen ook naar voren schuiven. Zoals de speciaal nieuw opgezette Facebookpagina (www.facebook.com/noodhulp), Twitter account, YouTube account (www.youtube.com/artsenzondergrenzen) en blogwebsite (www.azgweblog.nl).
Over Artsen zonder Grenzen
Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten), kan Artsen zonder Grenzen zo snel en effectief mogelijk werken. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven zij ter plaatse directe steun aan de bevolking.