Argonauta onderwaterhockeytoernooi in Breda

Op zaterdag 18 september is het zo ver en vindt zoals al vele jaren het internationale onderwaterhockeytoernooi plaats met teams uit Afrika, Colombia, Spanje, Frankrijk, USA en natuurlijk de beste teams uit ons eigen Nederland.

Onderwatersportvereniging Argonauta organiseert dit jaar voor de 21ste keer het toernooi. Het Bredase zwembad de Wisselaar staat de hele dag in het teken van deze bijzondere teamsport. Dit jaarlijks terugkerende evenement geniet veel aanzien in de onderwaterhockeywereld en is dan ook razend populair bij teams in heel Europa en daarbuiten.

Onderwaterhockey in het kort
Een sport die zich afspeelt op de bodem van een zwembad met vinnen, een masker, snorkel, handschoen en natuurlijk een onderwaterhockeystick. De bedoeling van het spel is om door middel van teamwork de puck bij de tegenstander in het doel te krijgen. Er wordt met maximaal 10 spelers per team, 6 tegen 6 gespeeld.

De wedstrijden
In totaal nemen er 24 teams deel aan het toernooi, verdeelt over drie poules: Top, subtop en dames. Argonauta speelt zelf mee met twee teams: een in de top en een in de subtop. De wedstrijden beginnen om 11.00, worden op twee velden tegelijk gespeeld en duren 10 minuten. De finales worden rond 19.30 gespeeld en dan zullen we weten wie er dit jaar met de eerste prijs naar huis gaat.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.argonautatournament.nl of een e-mail sturen naar tournament@argonauta.nl.

Nieuwsgierig?
Kom gerust kijken aan de Terheijdenseweg 494 te Breda! De toegang is vrij. Vanaf de kantine is het spel dat op de bodem gespeeld wordt goed te volgen door de videobeelden die op LCD schermen uitgezonden worden.

Cursus
Voor meer informatie over onderwaterhockey bij Argonauta en wil je zelf ook een keer onderduiken in de sport, ga naar www.onderwaterhockeycursus.nl.

Plaats een reactie