Arbeidsvoorwaarden belangrijkst bij reageren op vacature

Gunstige arbeidsvoorwaarden is de belangrijkste reden om op een vacature te reageren. Dit blijkt uit online onderzoek van Unique onder 506 respondenten. Voor meer dan de helft (51 procent) van de respondenten geeft salaris, werktijden en andere arbeidsvoorwaarden in de personeelsadvertentie de doorslag om te solliciteren. De toon en schrijfstijl van de vacaturetekst worden door één op de vijf van doorslaggevend belang gevonden.

Reistijd blijkt de minst belangrijke factor in een vacaturetekst om voor die baan te kiezen. Slechts 12 procent van de respondenten stelt dat dit de doorslag geeft. Daarnaast vindt 17 procent de informatie over de organisatie die uit de vacature blijkt juist de reden om naar de functie te solliciteren.

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: “Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt, is het voor HR managers goed om te weten wat uiteindelijk de doorslaggevende factoren zijn in vacatureteksten. De tekst is toch vaak de eerste kennismaking die werknemers met de organisatie hebben. Een aantrekkelijke werkgever speelt in op de behoeftes van de werknemer. Aantrekkelijk werkgeverschap is dit jaar ook het thema in de nieuwe MKB Marktmonitor die Unique samen met TNO heeft ontwikkeld.”

Plaats een reactie