Aquatina – de herbruikbare en opvouwbare fles

0
1078

Het is niet raar dat het drinken van kraanwater steeds meer gestimuleerd wordt. Gebotteld water zorgt voor meer afval, meer energiegebruik, meer wegtransport en tenslotte het is duurder voor de portemonnee. Nieuw ter introductie op de Nederlandse en Belgische markt is Aquatina de opvouwbare fles.

Hoe het begon
Aquatina is het idee van mileuconsultant Guy Jeremiah. Guy was zich bewust van de effecten van gebotteld water en was opzoek naar een handige en betaalbare drinkfles voor onderweg. Guy, geboren en getogen in Sheffield vond in zijn woonplaats een partner in Wares Design en William Becketts Plastics. Na meer als een jaar ontwikkeling en testen, was Aquatina geboren.

Stimuleren van kraanwater
In samenwerking met de 1859 drinking waterfountain association heeft Aquatina Findafountain.org opgericht. Findafountain is een non-profit organisatie die als doel heeft het gebruik van gebotteld water terug te brengen. Findafountain stimuleert het gebruik van kraanwater doormiddel van het wereldwijd het in kaart brengen van tappunten en plaatsen van nieuwe tappunten. Findafountain wil samenwerken met andere organisaties om een zo groot mogelijke database te maken van waterpunten in de buurt. Help ook mee op findafountain.org! Er zijn al tappunten bekend in Engeland, Ierland, Amerika, Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Dragons Den
Guy presenteerde Aquatina voor de Jury van Dragons Den maar kreeg afwijzende reacties van elk van de investeerders. Daarentegen heeft de uitzending van Dragons Den voor een enorme doorbraak gezorgd: 58 positieve reacties op de BBC website, 300 aanmoedigde mails, een order van 10.000 Aquatina door Blacks een outdoorspecialist in the U.K. en interesse vanuit de hele wereld.

Innovatief
Aquatina heeft een inhoud van 500ml is BPA-vrij en wanneer het flesje leeg is kan het opgevouwen worden tot 1/3 van de originele grootte om zo handig in elke zak of tas te passen. Neem je Aquatina overal mee naar toe en hervul wanneer nodig. Bij thuiskomst kan deze drinkfles in de vaatwasser en is hij weer schoon voor de volgende dag. De adviesprijs van deze fles is €6,95

Meer informatie
Aquatina België
Aquatina Nederland