App voor zelfdiagnose huidproblemen

Dermatoloog Dick van Gerwen heeft een app ontwikkeld die antwoorden biedt op vragen over huidproblemen. ‘dermaWizard’ is een uniek zoeksysteem met betrouwbare informatie over en foto’s van alle mogelijke huidziekten.

Mogelijke diagnose
De via de app stores van Google en Apple te downloaden app leidt in een aantal stappen naar een mogelijke diagnose, uitgaande van de huidklachten. Tekst en beeld bieden vervolgens meer informatie over de aandoening en via links kan men zorgvuldig geselecteerde informatiesites raadplegen voor zowel patiënten als professionals.

Op die manier kunnen diverse foto’s van huidziekten worden bekeken en vergeleken. Een A tot en met Z-register geeft toegang tot betrouwbare Nederlands en Engelstalige informatie over diverse huidaandoeningen.

Voor mensen met huidproblemen
dermaWizard is ontwikkeld voor mensen met huidproblemen, maar is als zoeksysteem, diagnosehulp, plaatjesboek en naslagwerk ook heel handig voor huisartsen en dermatologen (in opleiding), co-assistenten, huidtherapeuten en andere zorgprofessionals die te maken hebben met patiënten met huidproblemen.

Downloaden
– Google Play: dermaWizard
– iTunes: dermaWizard

Plaats een reactie