Apotheek De Fonteijn wil zo snel mogelijk weer open

De apotheek De Fonteijn in Culemborg is in gesprek met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) over een verbeterplan om de deuren van de apotheek zo snel mogelijk weer open te krijgen. Een belangrijk onderdeel van het plan is de aanpak om de wachttijden te verminderen. Die wachttijden waren de afgelopen maanden als gevolg van een ingrijpende reorganisatie/fusie en het uitvoeren van het preferentiebeleid ernstig uit de hand gelopen.

Verbeterplan
Maandagmiddag 16 juli 2012 is het verbeterplan van de apotheek met IGZ besproken. Dit gesprek is constructief verlopen. Het doel is om de wachttijden te verminderen. De Fonteijn gaat dit realiseren door meer medicijnen te laten bezorgen en meer gebruik te maken van de kluisjes waar patiënten hun medicijnen kunnen ophalen. De apotheek is momenteel bezig met het wegwerken van achterstanden. Woensdag vindt vervolgens een vervolggesprek plaats tussen IGZ en de Fonteijn. Als de achterstanden voldoende zijn weggewerkt, is de verwachting dat deze week de apotheek weer open gaat.

Fusie
Apotheek de Fonteijn is een fusie tussen De Stadsapotheek en Apotheek Terweijde en opende medio mei 2012. Er waren klachten, met name over lange wachtrijen. De inzet van extra personeel heeft helaas niet afdoende geholpen. Dat heeft tot grote spijt van de apotheek geleid tot overlast voor de patiënten en cliënten en zelfs tot sluiting van de apotheek door de inspectie.

De dienstdoende apotheker: “We gaan onze uiterste best doen om alle twijfels over onze apotheek zo snel mogelijk weer weg te nemen en om onze patiënten en cliënten uitstekende farmaceutische zorg te bieden.”

Plaats een reactie