Apotheek De Fonteijn te Culemborg mag weer open

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft vrijdag 20 juli 2012 het bevel tot sluiting van apotheek De Fonteijn in Culemborg opgeheven. De apotheek mag weer open, omdat zij de meest risicovolle situaties voor patiënten heeft weggenomen. Zo controleert de apotheker tijdig de recepten en medicatiebewakingsignalen en is de apotheek grondig opgeruimd. Ook is aanwezigheid van apothekers gewaarborgd.

De inspectie heeft wel per direct verscherpt toezicht ingesteld voor minimaal 3 maanden om er op toe te zien dat de apotheek ook de overige verbetermaatregelen doorvoert. Het gaat daarbij om maatregelen als het correct opslaan van geneesmiddelen en het verder uniformeren van de interne werkwijze. Dit is nodig om blijvend de kwaliteit en veiligheid van geneesmiddelenverstrekking te waarborgen.

Vorige week gaf de inspectie een bevel tot sluiting vanwege problemen in de geneesmiddelenlogistiek, extreem lange wachttijden voor patiënten, gebrekkige leiding door de apothekers en onvoldoende controle van de recepten. De inspectie oordeelde dat hierdoor ernstige risico’s konden ontstaan voor de patiënten.

Meer informatie
Inspectie sluit apotheek De Fonteijn te Culemborg 15-07-2012
Apotheek De Fonteijn wil zo snel mogelijk weer open 17-07-2012

Plaats een reactie