Anorexiajongens.nl voor jongens met anorexia nervosa

Maandag 14 november 2011 is de website www.Anorexiajongens.nl gelanceerd. Een nieuw platform waar jongens met anorexia nervosa terecht kunnen voor informatie en advies. Ongeveer 10% van alle anorexia nervosa patiënten is van het mannelijke geslacht. Slechts een klein gedeelte hiervan is bekend bij hulporganisaties.

Stichting Anorexia Jongens wil dit probleem zichtbaar maken en jongens met anorexia nervosa helpen. Verder willen we de hulpverleners verbinden aan onze stichting zodat deze bereikbaar worden voor de ouders en/of jongens die behoefte hebben aan professionele hulp.

Ron Meijering, Voorzitter van Stichting Anorexia Jongens: “Veel informatie over anorexia nervosa is gericht op meisjes. Jongens met anorexia nervosa worden momenteel niet gehoord waardoor het een onzichtbare groep is voor hulporganisaties en hun directe omgeving. Anorexiajongens.nl biedt een klankbord speciaal voor jongens, ouders en hulpverleners die hen willen helpen.”

Op Anorexiajongens.nl kan iedereen terecht voor informatie en advies over anorexia nervosa bij jongens. Op de website is een speciaal forum ingericht waar jongens in contact kunnen komen met lotgenoten. De Stichting heeft contacten gelegd met diverse hulporganisaties die via de website geraadpleegd kunnen worden.