Anita Witzier nieuwe ambassadeur Hulphond Nederland

Hulphond Nederland maakt met trots bekend Anita Witzier te hebben aangesteld als ambassadeur. Als ambassadeur gaat Anita zich inzetten om de bekendheid van Hulphond Nederland verder te vergroten en zal zij zich inspannen om nieuwe contacten te leggen voor de stichting. Samen met Anita zal verder worden gewerkt aan de benodigde financiële stabiliteit voor Hulphond Nederland. Anita is bekend van KRO programma’s als o.a.: Hints, Tien voor Taal, Blootgewoon en Memories. Tijdens de benoeming tot ambassadeur heeft Anita de naar haar vernoemde pup “Anita” overgedragen aan een gastgezin. Pup “Anita” is de 1300e pup die aan de opleiding tot Hulphond begint sinds het bestaan van Hulphond Nederland.

Afhankelijkheid is de grootste handicap
Anita Witzier; “De mensen die voor een hulphond in aanmerking komen leven vaak geïsoleerd en zijn erg afhankelijk van anderen. Bij Hulphond Nederland zie ik wat er gebeurt tussen mens en dier en hoe ze er allebei rijker van worden. Dat is bijzonder en spreekt mij erg aan. Ik ben zelf afhankelijk geweest, dus weet heel goed hoe het is. Afhankelijkheid is de grootste handicap. Ik ga mij inzetten om Hulphond Nederland te vertegenwoordigen. Er is een grote behoefte aan meer donateurs en financiële stabiliteit voor dit zeer goede doel. Tenslotte vind ik het belangrijk dat iedereen zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Zeker naar mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is”

“Wij zijn erg blij met Anita als nieuwe ambassadeur”, zegt Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie van Hulphond Nederland. Voor het opleiden en plaatsen van hulphonden zijn wij sterk afhankelijk van giften uit de markt. Deze giften staan erg onder druk. Met de spontaniteit, bekendheid en het netwerk van Anita zullen zeker nieuwe contacten voor ons ontstaan. Wij hebben Anita leren kennen als een zeer warm en betrokken mens naar mensen met een handicap. Dat Anita ook een grote liefde voelt voor honden is natuurlijk een geweldige aanvulling”, vervolgt Strickwold.

Hulphond Nederland
Hulphond Nederland leidt honden op tot Hulphond. Een Hulphond geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie een menswaardig bestaan. Zo opent een Hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij het aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet was in de wasmachine, betaalt in de winkel, drukt op licht- en liftknoppen. Een Hulphond kan tot 70 handelingen verrichten om een hulpbehoevende zelfstandiger te maken. “Een Hulphond opent letterlijk en figuurlijk deuren die anders gesloten blijven. Naast praktische hulp biedt een Hulphond ook veel sociaal-economische voordelen. Mensen met een Hulphond zijn onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd.”

Anita Witzier
Anita Witzier, geboren te Gouda in 1961, studeerde Engels en Rechten. Tijdens haar studietijd werkte ze eerst op de redactie van Veronica en werd later personeelsfunctionaris. In 1988 debuteerde ze op tv als omroepster. Voor Veronica presenteerde ze o.a. Lucky lotto en de Staatsloterijshow. Vanaf 1996 presenteerde zij voor de KRO programma’s als: De Aso Show, Hints, Tien voor Taal, Boemerang, Memories, Het Grootste Taboe, De Leukste Jaren en Blootgewoon. Op 2 juni 2011 is de eerste uitzending van Hier slapen jullie, haar nieuwe confronterende programma waarbij ‘gewone’ mensen bij gastgezinnen in ontwikkelingslanden worden geplaatst. Anita woont in Blaricum. Ze heeft twee kinderen. In 2007 won ze de zilveren Televizier-ster. Anita lijdt sinds 1999 aan reuma. Ze is ambassadeur voor het Reumafonds en sinds mei 2011 ook ambassadeur voor Hulphond Nederland.

Plaats een reactie