Anita Witzier in actie op WereldReumaDag

Het Reumafonds zal op 12 oktober, WereldReumaDag, door heel Nederland een ludieke actie voeren om aandacht te vragen voor de 2,3 miljoen mensen in ons land die leven met reuma of artrose.

In Amsterdam worden voorbijgangers op het Gustav Mahlerplein (Zuidas) in de ochtendspits verrast door ambassadeur Anita Witzier en directeur Lodewijk Ridderbos van het Reumafonds. Ook op lokaties in Hilversum, Utrecht, Den Haag en Eindhoven zijn medewerkers van het Reumafonds actief.

Onzichtbaar
Mensen met reuma hebben vooral last van pijn en moeheid, beide onzichtbare kenmerken van deze chronische ziekte. Reuma is een verzamelnaam van ruim 130 aandoeningen aan botten, gewrichten en spieren. Het is een auto-immuunziekte, wat inhoudt dat het natuurlijke afweersysteem het eigen gewrichtsweefsel (en soms organen) aanvalt. Dat betekent dat mensen met reuma vaak last hebben van ontstekingen aan gewrichten of spieren, waardoor bewegen pijn doet. Reuma is een ingrijpende, levenslange aandoening, die niet te genezen of te voorkomen is. Bovendien kan reuma jong en oud overkomen.

Reumafonds
Het Reumafonds is dé fondsenwerver op het gebied van reuma en artrose in Nederland. Al bijna vijfentachtig jaar zet het fonds zich in voor de bestrijding van reuma, het geven van voorlichting en het behartigen van de belangen van mensen met reuma. 80% van de inkomsten wordt hieraan besteed. Dat geld komt binnen via de jaarlijkse collecte, donaties, nalatenschappen en giften. Verreweg het grootste deel, ruim 60%, gaat naar onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek.

In de afgelopen twintig jaar heeft dit tot grote vooruitgang in de behandeling van reumatische ziektes geleid. Maar het onderzoek naar de oorzaak en voorkomen van reuma duurt voort. Daarom blijft het Reumafonds strijden voor een beter leven met reuma vandaag en een leven zonder reuma morgen.

Meer informatie: www.reumafonds.nl

Plaats een reactie