Angela Groothuizen zet zich in voor borstkanker

Angela Groothuizen neemt in oktober het stokje over van Danielle Oerlemans. Zij is dan het gezicht van de Borstkankermaand (oktober) en van deze website. Samen met haar dochters en de hulp van een ontwerpster heeft Angela voor dit jaar een bijzonder armbandje gekozen.

Daarnaast zal de zangeres haar muzikale kwaliteiten inzetten voor KWF Kankerbestrijding: zij gaat binnenkort de studio in om een single op te nemen die zij opdraagt aan haar oud-collega Ria Brieffies die vorig jaar overleed aan kanker. De opbrengsten van deze single komen volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

‘Ik vind het een mooie gelegenheid om iets terug te doen,’ aldus Groothuizen. Meer geld, betekent meer onderzoek. En meer onderzoek betekent meer genezing en een betere kwaliteit van leven. Toen ik benaderd werd door KWF Kankerbestrijding was Ria net een paar maanden geleden overleden. Ze is destijds zo goed opgevangen. Zonder wetenschappelijk onderzoek, was Ria veel sneller dood geweest. Het blijft pijnlijk, maar nu heeft Ria zich acht maanden voor kunnen bereiden op haar dood en heeft ze nog een hele goede kwaliteit van leven gehad.’

Opbrengsten armbandje
Ruim tachtig procent van de vrouwen met borstkanker in Nederland is na vijf jaar nog in leven. Na tien jaar is deze kans ruim zeventig procent. De opbrengsten uit de verkoop van de armbandjes en de single dragen bij aan wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker en psychosociale onderzoeksprojecten. Medio september is het armbandje te bestellen op deze website. In de Borstkankermaand (oktober) is het armbandje te verkrijgen bij alle vestigingen van DiDi en ICI Paris XL en in een groot aantal DA filialen.

Zie ook: de website van Angela Groothuizen

Plaats een reactie