André Bolhuis lost startschot voor derde UCS Run

Op zondag 4 september 2011 lost André Bolhuis, voorzitter van NOC*NSF, het startschot voor de derde UCS Run. Een groep medewerkers van het Universitair Centrum Sportgeneeskunde (UCS) en de beide partners UMC Utrecht en de KNVB doen mee aan dit sportieve evenement.

Hardloopevenement voor onderzoek naar preconditionering

Frank Backx, hoogleraar klinische sportgeneeskunde bij het UCS, Jan Kimpen en Jos Kuilboer, respectievelijk voorzitter Raad van Bestuur en directeur Concernstaf bij het UMC Utrecht, trekken hun hardloopschoenen aan om de 12 kilometer tussen de Uithof in Utrecht en het terrein van de KNVB in Zeist te rennen. Door het jaarlijks organiseren van deze run, wil het UCS dit laten uitgroeien tot een vast regionale duurloop.

Het goede doel gekoppeld aan de UCS Run is Preconditionering. Onderzoeker van UCS Karin Valkenet is in 2010 gestart met een promotieonderzoek naar de effecten van preconditionering. Het onderzoek richt zich op de effecten van preconditionering bij verschillende patiëntgroepen.

Hoe fitter je een operatie in gaat, hoe sneller je herstel zal zijn na de operatie. Dat is de theorie achter Preconditionering. Door een training op maat kan de conditie van de patiënt voorafgaand aan de operatie worden verbeterd. Hierdoor verloopt het herstel na de operatie vlotter, kunnen patiënten sneller naar huis en kunnen zij hun dagelijkse activiteiten sneller oppakken.

Universitair Centrum Sportgeneeskunde
Het Universitair Centrum Sportgeneeskunde (UCS) is een samenwerkingsverband tussen het UMC Utrecht en de KNVB, welke stichting is opgericht in 2002. UCS voert wetenschappelijk onderzoek uit en biedt topmedische zorg en begeleiding aan top- en breedtesporters. Binnen het centrum zijn sportartsen, wetenschappers en sportfysiotherapeuten werkzaam.

Plaats een reactie