Analeklachten.nl voorziet in behoefte voor zelftesten

Er is een grote behoefte aan informatie over anale aandoeningen. Dat blijkt uit de populariteit van de zelftest op analeklachten.nl, die door Helder kliniek is ontwikkeld. De test werd op 2 april 2014 geïntroduceerd als onderdeel van een nationale campagne.

Zelftest resultaten
Sindsdien bezochten 81.513 bezoekers de website en vulden 21.451 mensen de test volledig in. Uit de testresultaten blijkt dat 38% van ondervraagden last heeft van aambeien, ook in combinatie met andere anale aandoeningen (58%).

Jean-Paul de ZoeteProctoloog, gastro-intestinaal en bariatrisch chirurg drs. Jean-Paul de Zoete.

Dit beeld wordt bevestigd door drs. Jean-Paul de Zoete, proctoloog bij Helder kliniek. “Tijdens mijn spreekuur zie ik wekelijks meer dan 140 gevallen met deze problematiek.” Hij is overtuigd van het nut van de zelftest en is verheugd over de populariteit. “Zonder dit soort hulpmiddelen komen deze klachten vaak niet boven tafel. De test verlaagt de drempel om de huisarts te bezoeken en deze onderwerpen te bespreken. De klachten kunnen dan sneller worden verholpen.”

De oorzaak van anale klachten is door een huisarts vaak eenvoudig te achterhalen en een goede behandeling is vrijwel altijd mogelijk.

Op www.analeklachten.nl kunnen mensen door het beantwoorden van acht vragen binnen 3 minuten inzicht krijgen in de mogelijke oorzaak van de anale klacht(en).

Deze zelftest is door specialisten op initiatief van Helder kliniek ontwikkeld om het taboe rond anale aandoeningen te doorbreken en de problemen makkelijker bespreekbaar te maken. De proctoloog is vervolgens de aangewezen specialist voor de behandeling. Helder kliniek is gespecialiseerd in de behandeling van anale klachten.

Plaats een reactie