AmsterdamDiner haalt 730.000 euro op

Zaterdagavond 18 juni 2011 organiseerde Stichting De Grote Onderneming het 19e AmsterdamDiner, het jaarlijkse benefietgala in de strijd tegen aids. In totaal werd door de deelnemers 730.000 euro bijeengebracht voor het Aids Fonds.

Het geld dat voor het Aids Fonds werd opgehaald, komt ten goede aan het Medical Credit Fund. Het Medical Credit Fund kiest een eigen route om de gezondheidszorg in Afrika duurzaam te verbeteren. Niet door middel van donaties, maar door het verstrekken van risicodragende leningen.Startend met heel kleine bedragen, die gaandeweg worden opgevoerd. Als de zorgorganisatie tenminste aan haar verplichtingen voldoet. Hiermee wordt een heel nieuwe en effectieve weg ingeslagen in het bestrijden van aids- en hiv-gerelateerde ziekten

Ruim 1.100 mensen namen deel aan het diner in de Heineken Music Hall, waaronder Nicolette Kluijver, Jan Kooijman , Anita Witzier Frans Molenaar, Uri Rosenthal, Ben Knapen, Job Cohen. En Wouter Bos. De artiesten die optraden waren o.a. Freek Bartels, Angela Groothuizen, Willeke Alberti, Bonnie St. Claire, the Guys and Dolls, Anneke Gronloh en the Supremes.

Plaats een reactie