AmsterdamDiner haalt 710.000 euro op

Gisteravond organiseerde Stichting De Grote Onderneming het 18e AmsterdamDiner, het jaarlijkse benefietgala in de strijd tegen aids. In totaal werd door de deelnemers 710.000 euro bijeengebracht voor het Aids Fonds.

Het geld wordt gebruikt om een volwaardige kliniek neer te zetten op de campus van de Universiteit van Maputo in Mozambique. Als deze kliniek er eenmaal staat dan kan dit najaar een uniek verzekeringsproject van start gaan. Studenten in Nederland kunnen straks via HollandZorg, onderdeel van de zorgverzekeraar Salland, meebetalen aan de premies van de studenten in Maputo. Het project wordt uitgevoerd door de Nederlandse organisatie PharmAccess.

Ongeveer 1.100 mensen namen deel aan het diner in de Heineken Music Hall, waaronder Prinses Mabel , Wouter Bos, Jan Kees de Jager, Irene Moors, Erica Terpstra, Nicolette van Dam, Doutzen Kroes, Nicolette Kluijver, Victor en Rolf, Toine van Peperstraten, Peter van der Vorst, Cornald Maas, Jan des Bouvrie, Eric de Vogel en Caroline de Bruin, Erwin Olaf en Hans van Manen.

De artiesten die optraden waren o.a. Mathilde Santing, Karin Bloemen, Jamai Looman, Berget Lewis, Edsilia Rombley en Daughters of Africa.

Plaats een reactie