Amphia ontvangt 40 kunstwerken van ING

De Raad van Bestuur van het Amphia Ziekenhuis ontving op dinsdag 7 juni 2011 veertig kunstwerken uit de huiscollectie van de bank, uit handen van de heer Dick de Boer, regiodirecteur van ING Nederland.

“Kunst biedt patiënten de mogelijkheid hun gedachten even te verzetten”

Voorzitter Raad van Bestuur, Olof Suttorp, is zeer content met het gebaar: “Goede, patiëntgerichte zorg betekent zorg verlenen in een omgeving waarin een patiënt zich zoveel mogelijk welkom en thuis voelt. Een ziekenhuisomgeving heeft nog vaak het beeld koud en afstandelijk te zijn. Terwijl onderzoek aan toont dat een warme sfeer bijdraagt aan het herstelproces van patiënten. Kunst speelt daarbij een belangrijke rol. Het biedt patiënten en bezoekers de mogelijkheid hun gedachten even te verzetten. De kunstcommissie in ons ziekenhuis besteedt continu volop aandacht aan patiëntgerichte kunst. De schenking van de ING is in dat kader een waardevolle aanvulling voor onze kunstcollectie. Wij zorgen ervoor dat de werken een mooie plek krijgen in ons ziekenhuis.”

Behoud van publieke functie
Door de nieuwe inrichting van de kantoren heeft ING minder ruimte om de kunstwerken ten toon te stellen. Zij vindt het echter belangrijk dat de publieke functie van de kunst behouden blijft. In totaal hebben 60 zorginstellingen verspreid over Nederland belangstelling getoond voor een schenking van kunstwerken. Zorginstellingen bieden een perfect podium voor kunst, voor zowel patiënten, bezoekers als medewerkers.

Kunstenaars
De schenking bevat onder meer werk van de kunstenaars Marcel Schellekens, Jack Vreede, Jeroen Hermkens, Vincent van Ojen, Rolf Weijburg en Ellen Meuwese. ING verzamelt sinds 1974 Nederlandse hedendaagse figuratieve kunst van Nederlandse of in Nederland woonachtige kunstenaars.

Plaats een reactie