Prestigieuze Amerikaanse kaaswedstrijd honoreert Nederlandse kaas met gouden medaille

Tijdens de jaarlijkse Wisconsin World Championship Cheese Contest is Old Amsterdam onderscheiden met de ‘Best of Class’ award in de categorie Aged Gouda, oftewel: oude kaas.

Old Amsterdam werd uitstekend beoordeeld met een score van 99,6 en is hiermee de beste kaas in de categorie Aged Goudas. In totaal werden 39 oude kazen beoordeeld uit 5 verschillende landen. Vooral de Nederlandse oude kazen waren goed vertegenwoordigd. De categorie telde in totaal 16 Nederlandse inzendingen.

De Wisconsin World Championship Cheese Contest is een technische evaluatie waarbij een objectief oordeel wordt gegeven door een vakkundige jury. Cor Lustig, directeur Westland Kaasspecialiteiten: ‘Dit is een zeer prestigieuze prijs. We voelen ons gevleid en zijn erg trots. De concurrentie was hoog met enkel kazen van topklasse en dat maakt het winnen van deze prijs nog specialer. Onze kaasmakers werken hard om de constante kwaliteit van Old Amsterdam te waarborgen en deze toewijding is goud waard. Daarbij focussen we ons sterk op de Amerikaanse markt, dus deze prijs is een kroon op ons werk.’

Over de kaaswedstrijd
De Wisconsin World Championship Cheese Contest is de grootste internationale kaascompetitie wereldwijd. Vooral in de internationale kaaswereld wordt deze wedstrijd beschouwd als een belangrijke graadmeter. In totaal werden er 2.310 kazen beoordeeld, afkomstig uit 20 verschillende landen. De jury bestond uit 30 internationale kaasexpert die drie dagen lang producten testten en in totaal 80 medailles toebedeelden aan kazen in verschillende categorieën.

Vaker onderscheiden
Het is niet de eerste keer dat Old Amsterdam in de prijzen valt. Zowel in eigen land als over de grens heeft het succesvolle kaasmerk al meerdere awards gewonnen. Vorig jaar sleepte Old Amsterdam in Spanje de prestigieuze smaakprijs Sabor del Año, oftewel smaak van het jaar 2010, in de wacht. Ook ontving het merk de Superior Taste Award, een internationale kwaliteitsprijs die wordt uitgegeven door het International Taste & Quality Institute (ITQI). Daarnaast won Old Amsterdam al negen keer eerder goud tijdens de internationale levensmiddelenwedstrijd Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG)en kreeg het diverse onderscheidingen tijdens de jaarlijkse Nantwich Cheese Show. In Nederland werd KaasBrood van Old Amsterdam afgelopen najaar, direct na de introductie, als beste getest in de categorie brood&banket door Allerhande.

Plaats een reactie