AMC en VUmc fietsen voor darmkankeronderzoek

Het AMC en VUmc staan op zaterdag 27 september 2014 aan de start van de Zuiderzee Klassieker. De Zuiderzee Klassieker is een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting om zoveel mogelijk geld op te halen voor darmkanker. De fietstocht wordt dit jaar voor de vierde keer gereden en vindt plaats rondom de vroegere Zuiderzee. Start- en finish is in Almere.

Team AMC-VUmc
Het is niet de eerste keer dat het AMC en VUmc meefietsen aan de Zuiderzee Klassieker. Het team wordt zelfs ieder jaar groter. Dit jaar hebben de promovendi-verenigingen van het AMC en VUmc en de afdeling MDL van het AMC het initiatief genomen om één groot AMC-VUmc team te formeren.

“We hopen met 200 collega’s op de fiets te stappen voor dit goede doel”, zegt Frans te Braake, MDL-arts in opleiding. Om medewerkers te stimuleren worden zelfs diverse “truien” uitgereikt voor onder andere de afdeling met de meeste deelnemers en met de hoogste opbrengst.

Zuiderzee Klassieker 2014 Logo

Doel van de tocht
Jaarlijks krijgen meer dan 13.000 patiënten de diagnose darmkanker. Darmkanker is daarmee de tweede vorm van kanker waar mensen in Nederland aan overlijden. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt opgespoord, is deze zeer ernstige ziekte goed te behandelen en bestaat er een behoorlijke kans op genezing. Het doel van de Zuiderzee Klassieker is om gezamenlijk een wetenschappelijk onderzoek naar darmkanker te financieren. Om samen met alle deelnemers darmkanker het nakijken te geven.

Zuiderzee Klassieker
Voor iedereen wat wils tijdens de Zuiderzee Klassieker. Deelnemers kunnen alleen of met een team genieten van prachtige routes langs de Oostvaardersplassen, de oude vissersdorpen Volendam en Edam, de Bataviawerf en historische plekken als het Muiderslot. Het is mogelijk om 35, 65, 120 of 180 kilometer te fietsen. Fiets ook mee, samen met vrienden, familie en/of collega’s en steun door je deelname onderzoek naar de bestrijding van darmkanker. Schrijf je nú in via www.zuiderzeeklassieker.nl.

Plaats een reactie