Ambulance en kraampakketten voor kinderziekenhuis in Port au Prince Haïti

In Hilversum zal morgen een ambulance met kraampakketten en orthopedisch materiaal overhandigd worden aan de Stichting Wereldouders. Vervolgens zal dit verscheept worden naar een kinderziekenhuis in Port au Prince Haïti.

De ambulance is beschikbaar gesteld door Kijlstra Ambulancegroep Friesland in Drachten. De kraampakketten en orthopedische hulpmiddelen zijn ingezameld na spontane acties bij De Friesland Zorgverzekeraar en de ziekenhuizen in Sneek en Meppel.

Hulp nog hard nodig

Het lijkt al weer even geleden, maar ook vandaag nog is hulp in Haïti, dat zwaar werd getroffen door een aardbeving, hard nodig. Bij Kijlstra Ambulancegroep Friesland was vlak voor de ramp een ambulance uit dienst genomen. Daar deze nog zeer geschikt is om in Haïti te gebruiken, is besloten, op initiatief van de medewerkers van de vestigingen Lemmer, Heerenveen en Wolvega, deze beschikbaar te stellen.

Andere partijen die deze actie mede mogelijk hebben gemaakt zijn vervoerder Sea and Shore Services, welke het daadwerkelijke transport uitvoert, Kuhlman Repko Shipping, Mercedes dealer Wensink, Heerenveen, Visser Ambulances Leeuwarden, Almeva, leverancier van materialen voor hulpverlening bij ongevallen, VEAM technische groothandelsmarkt, van Dam Lichtreclame en HG Transport Heerenveen.

Spontane acties personeel

Ook bij De Friesland Zorgverzekeraar hebben spontane acties van personeel, met onder meer een rommelmarkt en een (kunst)veiling samen met een donatie van de Raad van Bestuur, in totaal € 10.000,- opgeleverd. Van een deel van dit bedrag zijn kraampakketten beschikbaar gesteld.

Er is nog € 9.000,- over dat zal worden gebruikt voor een project van Stichting Wereldouders ‘Angels of light’. Dit project richt zich op kinderen dagelijks voorzien van schoon drink water en voedsel. Daarnaast ontvangen ze medische verzorging en scholing.

Ziekenhuizen Sneek en Meppel

De ziekenhuizen in Sneek en Meppel leverden hechtmateriaal en verbandmiddelen waar nog steeds een tekort aan is.

Stichting Wereldouders

Het doel, het kinderziekenhuis Saint-Damien Chateublond, is in nauw overleg met de Stichting Wereldouders gekozen. Het ziekenhuis opende in 2006 de deuren, heeft 120 bedden en richt zich vooral op de bestrijding van hiv, tuberculose, ondervoeding en kanker bij kinderen.

Plaats een reactie