Amandelpaddenstoelen exclusieve, culinaire nieuwkomers

In Azië worden ze al langer gekweekt en gegeten en nu zijn ze ook in Europese keukens aan een opmars bezig: Amandelpaddestoelen. Met hun heerlijke amandelsmaak en -aroma geven ze gerechten een exclusief karakter.

Amandelpaddenstoelen op teeltbed.

Zowel vers als verwerkt in gerechten verspreidt de amandelpaddenstoel een heerlijk amandelaroma. De paddenstoel heeft een stevige bite en laat bij bereiding relatief weinig vocht los.

In de volgende video maakt tweesterrenchef Menno Post van Ron Blaauw Restaurant in Amsterdam een gerecht met kooieend, pompoen en amandelpaddenstoelen. In het eerste deel van de film maakt u kort kennis met de teelt van amandelpaddenstoelen: www.foodtube.nl/video/1566/Amandelchampignon

Van Nederlandse bodem
De amandelpaddenstoel wordt sinds kort op kleine schaal in Nederland geteeld. Twee kwekers die aan de slag zijn gegaan met de teelt van deze bijzondere paddenstoel zijn Ingrid Veeke uit Standaarbuiten en Geert-Peter de Rijk uit Rossum (Gld.). Ingrid: “We telen de amandelpaddenstoelen in speciale teeltcellen op compost die is afgedekt met een laagje dekaarde. Iedere amandelpaddenstoel wordt afzonderlijk met de hand geoogst.”

Plaats een reactie