Alysis Zorggroep verkoopt Multi Cuisine Arnhem

Multi Cuisine Arnhem, leverancier van patiëntenmaaltijden en onderdeel van de Alysis Zorggroep, wordt verkocht. Op 30 december jl. is een intentieovereenkomst voor de overname getekend met Huuskes Enschede Beheer B.V..

Waarom verkoop?
Multi Cuisine Arnhem (MCA) is in 1994 opgericht vanuit de keuken van Ziekenhuis Rijnstate. Inmiddels heeft MCA haar dienstverlening uitgebreid en bereidt zij circa 3.000 kwalitatieve en ambachtelijke koelverse maaltijden en 1.600 broodmaaltijden per dag voor diverse ziekenhuizen, zorginstellingen en thuiszorg. MCA is met name gespecialiseerd in dieetvoeding.

De Alysis Zorggroep heeft besloten tot de verkoop van MCA, omdat de steeds meer omvattende aansturing van de keuken niet tot de core business behoort van de ziekenhuisorganisatie.

Jankees Cappon, lid van de Raad van Bestuur van Alysis licht toe: “MCA houdt zich niet alleen bezig met het bereiden van maaltijden, maar ook met de inkoop en distributie van maaltijden. Een behoorlijke operatie, waarbij je ook moet kunnen inspelen op de snelle marktontwikkelingen. We kunnen dit beter overlaten aan een hierin gespecialiseerde partij. Daarmee blijft ook de voor ons zo belangrijke kwaliteit van de patiëntenvoeding gewaarborgd.”

MCA is ambitieus. Om de vooraanstaande positie in de markt verder uit te bouwen zijn investeringen noodzakelijk. Alysis wil en kan deze investeringen niet verzorgen, zij wil met name in de ontwikkeling van zorg investeren. Bovendien wil Alysis de ruimte, die nu gebruikt wordt door de keuken, inzetten voor zorg.

Intentieovereenkomst met Huuskes
In 2010 is Alysis gestart met een zorgvuldig selectietraject van mogelijke overnamepartners. Zij zoekt een financieel stabiele koper, een goede werkgever voor de medewerkers van MCA en gegarandeerde kwaliteit van patiënten- en specifieke dieetvoeding.

Op 30 december jongstleden is een intentieovereenkomst getekend met Huuskes Enschede Beheer B.V. Huuskes is totaalleverancier van vers-, droogkruidenierswaren-, convenience- en diepvriesproducten voor grootverbruikers (o.a. ziekenhuizen, verpleeghuizen en bejaardentehuizen, maar ook groot horeca, bedrijfsrestaurants en cateraars).

De verwachting is dat (na de gebruikelijke vervolgprocedure) MCA in het eerste kwartaal 2011 wordt overgenomen door Huuskes Enschede beheer B.V..

Consequenties verkoop
Als de intentieovereenkomst wordt bezegeld in een overnameovereenkomst, wordt Huuskes Enschede Beheer B.V. 100% eigenaar van MCA. MCA verhuist dan in het tweede kwartaal van 2011 naar een vestiging van Huuskes Enschede beheer B.V. in Apeldoorn. Vanuit Apeldoorn zullen de huidige klanten van MCA ongewijzigd bediend worden, waaronder ook de ziekenhuislocaties van de Alysis Zorggroep en Liemerije (voormalig Verpleeghuis Zevenaar). Maaltijden voor patiënten worden dagelijks koelvers geleverd bij de ziekenhuizen en het verpleeghuis. De circa 100 medewerkers van MCA zullen allemaal in dienst blijven van MCA, als onderdeel van de nieuwe eigenaar Huuskes Enschede Beheer B.V. Arbeidscontracten zullen één op één worden overgenomen, inclusief alle rechten en plichten.

Plaats een reactie