Als de sirene gaat… Test je rookmelder!

Omdat een werkende rookmelder in je huis met afstand de meest effectieve maatregel is die je kunt nemen om brandwonden en -doden te voorkomen, sluit de Wat doe JIJ bij brand?-campagne dit jaar met de invoering van de Nationale Rookmeldertestdag.

Tijdens de maandelijkse test van de sirenes op maandag 5 november om 12 uur roept de Brandwonden Stichting en de Brandweer alle mensen op hun rookmelder te testen. “Het liefst overstemmen we de sirene,” aldus Rob Baardse, manager van het Preventieprogramma bij de Brandwonden Stichting.

Hij vervolgt: “Dit idee ontstond pas twee weken geleden. Met traditionele communicatiemiddelen zou het absoluut niet realistisch zijn om op zo’n korte termijn zoveel mogelijk mensen te informeren, maar we zijn zo enthousiast over het effect van sociale media tot nu toe, dat we het via Twitter en Facebook gaan communiceren.”

Tot maandag 12 uur verspreidt de Brandwonden Stichting zowel via Twitter als Facebook een oproep “Als de sirene gaat… test je rookmelder! #testjerookmelder”.

Deel, like, share en retweet ook de site en filmpje van www.testjerookmelder.nl

Plaats een reactie