Alles wat je moet weten over lenzen

Het dragen van een bril brengt regelmatig wat ongemakken met zich mee. Je moet hem afzetten tijdens het zwemmen. Als het regent wordt je bril nat. Hij kan vallen en beschadigd zijn. Gelukkig is er ook een volwaardig alternatief: de lenzen. Contactlenzen hebben heel wat voordelen. Geïnteresseerd? Voor je start met lenzen wil je waarschijnlijk een aantal vragen beantwoord zien. Lees dan maar even verder!

Wat zijn contactlenzen?

Een contactlens is een hulpmiddel dat je op je oog plaatst. Het drijft als het ware op het vocht van je oog en terwijl laat ze heel wat zuurstof door. Bijgevolg voel je amper dat je contactlenzen draagt. Net zoals brillen zijn contactlenzen er in verschillende soorten. Het grootste onderscheid wordt gemaakt tussen zachte en harde lenzen.

Zachte of harde lenzen?

Harde contactlenzen worden op maat gemaakt voor je oog. Ze zullen daardoor ook minder snel scheuren en kunnen gebruikt worden om meerdere oogafwijkingen in één keer te corrigeren. Je voelt ze echter wel wat meer zitten dan zachte contactlenzen. Daardoor worden de zachte contactlenzen de dag van vandaag meer verkocht. De zachte lenzen worden opgedeeld volgens de periode dat ze gedragen mogen worden. Zo heb je bijvoorbeeld daglenzen, weeklenzen en maandlenzen. Elke soort lens die langer dan één dag gedragen wordt moet dan ook dagelijks gereinigd worden. Je hebt ook nog soorten lenzen die je ’s nachts kan blijven dragen. Informeer hiervoor bij je oogarts of opticien. Ook wij van lens2day willen je hier graag bij helpen!

Lenzen reinigen

Alle lenzen (met uitzondering van de daglenzen) moeten dagelijks gereinigd worden. Dit doe je door de lens op je hand te plaatsen en een kleine hoeveelheid lenzenvloeistof met je vinger over de lens te wrijven. Zo ga je de vuildeeltjes op de lens verwijderen. Je doet dit voor je je lens indoet en nadat je ’s avonds je lens terug uitdoet. ’S Nachts bewaar je je lenzen in een potje gevuld met lenzenvloeistof.

Lenzen indoen

Een lens indoen vraagt in het begin heel wat moeite, maar na enkele dagen gaat dit al heel wat vlotter. Dan wordt het een deel van je dagelijkse ochtend- en avondritueel en is de klus in een paar seconden geklaard. Denk er wel aan dat je ’s avonds voor je gaat slapen best nog een tweetal uur je bril opzet. Zo kunnen je ogen geleidelijk aan terug wennen aan het gewone zicht.

Hoeveel gaat mij dat allemaal kosten?

Net zoals een bril heel wat geld kost, zijn lenzen natuurlijk ook niet gratis. Bij Lens2day kan je gemakkelijk lenzen bestellen die perfect aansluiten bij de keuze van jouw soort lens, kwalitatief sterk zijn en een correcte prijs bevatten. Valt het dragen van lenzen dan toch zo hard tegen? Niets houdt je tegen om de volgende dag terug je bril op te zetten.

Plaats een reactie