Alleen voor kinderen: Knapzakroute in NP De Hoge Veluwe

1
721

Het Nationale Park De Hoge Veluwe bestaat dit jaar 75 jaar. Dit wil het Park vieren met alle bezoekers en dus ook met de jongste avonturiers. Speciaal voor hen is de Knapzakroute aangelegd, een 5 kilometer lange wandel- en beleefroute voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 13 jaar.

De kinderen gaan op pad met Joris, de zoon van Jonker Joost, om van alles te leren over de natuur in het Park. Wat ze vinden kunnen ze meenemen in hun speciale knapzak. Met het opdrachtenboekje in de hand meten ze bomen, maken ze bladafdrukken en kunnen ze hun eigen weerbericht schrijven.

Joris woonde vroeger op de Hoge Veluwe. Zijn vader was jager en Joris mocht vaak mee op zijn tochten. Zo leerde hij veel over de dieren en planten die in de verschillende landschappen van het Park leven. Ook leerde hij hoe hij moest ruiken, voelen en luisteren. Joris neemt de kinderen mee op een spannende tocht door bos, heide en stuifzand.

De Knapzakroute is uitvoerig getest door de Jonge Ontdekkers, een groep kinderen die deel uitmaken van het testteam van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dit team test bijvoorbeeld nieuw materiaal en wandelingen. Het Park heeft hun bevindingen meegenomen in de uiteindelijke versie van de route die nu klaarligt in het Bezoekerscentrum.

1 REACTIE